top

 

Maxi 999 - udnyttelse af rum under køjer i salon

From: Tage Danielsen, e-mail: skipper@triton-egaa.dk
Date: 13-05-2011

Som det nok er erfaret af de fleste 999-sejlere, så er der mange gode og store rum under køjerne i salonen. Men de er svære at komme ned i, idet man skal fjerne hynder mm. 

Er der nogen der har lavet nogle smarte løsninger f.eks. i form af hængslede låger i køjeforkanterne. 
Jeg overvejer selv at save nogle firkantede huller og lave en eller anden form for hængslet låge, evt. skydelåger eller måske en form for store skuffer (dette er nok mest praktisk ved køjebænken lige foran pantryet.
Jeg vil meget gerne høre fra nogen som har lavet en løsning og meget gerne se nogle billeder af projektet.
 

Sejlerhilsen
Tage Danielsen
Maxi 999 "Triton"
www.maxi999.dk


From: Mogens Kirkelund, e-mail: mk@kirkelund.org
Date: 17-05-2011

Hej
Vores 999 har luger, bundhængslede, en i bagbord lige foran pantryet og to i styrbord, lige foran kortbordet. Da jeg spurgte tidlige ejer hvorfor der ikke var flere sagde han. Jeg har spurgt på værftet, de siger god for de tre, hvis man laver flere svækkes stabiliteten i skivet, så derfor bør der nok ikke udføres flere.
Det fungerer rigtigt godt, det er let at komme til de kølige øl – ogvand.
 

Med venlig hilsen
Mogens Kirkelund


From: Ib Grønkjær Jensen, e-mail: ib.g.jensen@privat.dk
Date: 18-09-2011

Jeg tror ikke, at man skal ændre i båden konstruktion. Umiddelbart vil jeg tro, at de kraftige langsgående sider er en del af stabiliteten i konstruktionen på samme måde som skot. Større huller/luger vil svække denne stabilitet. Der er også forskel på de første modeller og de sidst byggede modeller af maxi 999, idet de sidste modeller har ekstra spanter i de nævnte kistebænke. Jeg vil mene, at man skal overveje, hvad forsikringen siger, såfremt der skulle opstå skade på båden og bådens konstruktion er svækket. 
 

Med venlig hilsen
Ib Grønkjær Jensen, Maxi 999 - Vilsund

Det siger vores medlemmer