top

 

Søtoilet i Magic

From: Jørgen Rasmussen , e-mail: 126@stofanet.dk
Date: 24-12-2005

Jeg har solgt min kære fenix, snøft! og har erhvervet mig en Magic.

Nu vil jeg gerne isætte et søtoilet i Magic´en, og vil høre om nogen ligger inde med tegninger eller gode råd til at montere et sådan mest hensigtsmæssigt.

venlig hilsen fra Faaborg

Jørgen Rasmussen

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@Grevestrand.dk
Date: 25-12-2005

Jeg har ingen tegninger, men jeg har været nede og taget et par billeder af min egen installation. Der er labels med Svenske tekster på gennemføringerne, så jeg er ret sikker på det er lavet på værftet. Det fungerer glimrende.

Der er to gennemføringer. En til afløb fra toilettet og en mindre der både er afløb fra vasken og indtag til skyllevand til toilettet. Toilettet er en tidligere model af det populære Jabsco, som jeg på det varmeste kan anbefale. Det er prisen værd.
Bag toilettet er det tykke afløb ført til venstre og vandindtaget ført til højre og boret igennem til rummet under vasken. Under vasken er vandindtaget sat på et T-stykke lige over udløbet fra vasken.
Afløbet er er boret igennem skottet til venstre ud til kistebænken under spidskøjen. Her er det ført på en skroggennemføring der sidder ca 12-13 cm fra skottet og 35 cm oppe fra centerlinien (bunden af kistebænken).

Der er boret et "betjeningshul" i skotte nede ved gulvet til at åbne og lukke for hanen. Centrum sidder ca. 6 cm over dørken og 6-7 fra kanten til konsollen hvor toilettet sidder på.
Jeg formoder at det fra nyt har været muligt at betjene ventilen igennem dette hul, men at denne mulighed ikke er bevaret på min båd ifm at der er blevet skiftet ventil. Det er lidt irriterende og jeg vil anbefale at du prøver at få lavet en ventil der kan betjenes udefra. Det er nemt nok uden på alle småturene, men på ferie/langtur hvor kistebænken er fuld, er det irriterende at skulle have hånden ned i bunden for at åbne/lukke.

Som sagt fungerer det glimrende. Det er ikke særligt "følsomt" for at lukke ventilerne. Kun på de hårde ture med krængning over længere tid lukker jeg dem. Det eneste er måske at når båden krænger til bagbord side, så skal man have proppen i vasken for at toilettet trækker søvand ind og ikke bare luft fra vasken.

Hvis man skal have holding tank mener jeg den skal ligge i stuverummet under spidskøjen eller styrbord bænk. Holdingtank i hovedhøjde over vasken (som man ser det lavet fra værftet eller importøren) kan næppe være gavnligt for bådens stabilitet.

/Bjarke

From: Michael Pedersen, e-mail: micped@post7.tele.dk
Date: 10-01-2006

I min Magic er toilettet monteret som på billederne, og jeg har en holding tank i hovedhøjde over vasken. Det hele er monteret fra værftet, og jeg synes ikke jeg kan mærke forskel om tanken er fuld eller tom. Jeg bor i Nyborg, så hvis du er interesseret er du velkommen til at se hvordan det er monteret i min båd.

Mvh Michael Pedersen.

From: Jørgen Rasmussen , e-mail: 126@mail1.stofanet.dk
Date: 05-02-2006

Tak for dit tilbud om besigtigelse af toiletindretningen i din Magic. Jeg vil gerne komme forbi en dag og kigge lidt!

Jeg skal i gang med en større optimering af min nyanskaffede magic, så måske har du flere gode tips! Jeg har en autohelm log/lod som ikke virker efter hensigten, kender du noget til den type?

hilsen Jørgen Rasmussen Faaborg

Det siger vores medlemmer