top

 

Maxi 84 vakuumventil der drypper for meget - hvad gør man ved det?

From: Dan Jørgensen, e-mail: dan@danwebdesign.dk
Date: 04-05-2010

Hej
Jeg har netop afmonteret vakuumventilen (den orginale fra volvo penta) ved søvandsindtaget til motorkølingen og udskiftet diverse dele med nye fra et reperationssæt - dvs. den lille sorte membran, skiven samt "tuden".

Mit håb var at jeg kunne slippe af med et problem med at den tidligere dryppede, efter min menig, for meget. Omtrent 1 dryp hvert andet sekund.

Men efter at have installeret nyde dele viser der sig at den blot drypper 2-3 gange hvert sekund nu og der samler sig hurtigt en lille "vandpyt". Ikke helt hvad jeg havde tænkt mig.

En tanke jeg så fik var at montere en slange fra vakuumventilen hen til afløbet fra vasken med et T-stykke for at undgå "vandpytten" i båden.

Er der nogle af jer andre der har samme problem, eller måske har fået løst det, så vil jeg blive glad for at høre om jeres erfaringer med det.

Venlig hilsen

Dan


From: Peter Thorsen, e-mail: pbt@post.tele.dk
Date: 08-05-2010

Svar på ovenstående emne:

Hej Dan,
Jeg har selv samme "problem" med min MD5c, og jeg tror at du er inde på noget af det rigtige. Min tanke var noget med en slange ned i en flaske for at samle vandet op.

Jeg synes, efter at have læst på nettet, at den hellere må være lidt for utæt frem for hel tæt, men er ikke helt sikker.

Læs i denne PDF fil om vakuum ventilen og en svenskers løsning.

Mv. Peter Thorsen

Maxi 77 ejer
 


From: Bent H. Alexandersen, e-mail: b-ha@mail.dk
Date: 10-05-2010

Hej Dan
Da min antihævert har samme problem, og jeg ikke ville bruge en mindre formue på en ny ca 800kr. har jeg bare monteret en plast slange på det lille rør hvor vandet kommer ud, derefter boret et lille hul i en af dræn slangerne fra cockpittet og i med slangen ca. 10 cm. ind. Så er det problem løst! og det kostede ca.10 kr

Hvis du køber en ny ventil fåes den i to modeller, en som den du har med en membran som spærer for vandet når der er vandtryg og en med slange som du selv vil lave.

så det kan du trygt gøre!

mvh Bent H. Alexandersen

Maxi Fenix


From: Gert A. Malmros, e-mail: gert@it.dk
Date: 15-05-2010

Hej Dan
Jeg har købt en VETUS tror jeg den hedder og siden den er kommet på,er der ikke en dråbe vand.
Jeg var til et aftenforedrag for nogle år siden ang Volvo motorer.Manden sagde hele vejen igennem-originale reservedele og det gentog han mange gange.Lige undtaget vacumventilen.Der anbefalede han VETUS

Gert


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer