top

 

Rullestorsejl til Maxi 909

Afsender:​ Ole Stangegaard, e-mail: OS@MILESTONE.DK
Dato: 23-05-2012

For at modvirke det aldersbetingede besvær med håndtering af storsejlet, overvejer jeg at installere et rullestorsejl i tillæg til det Harken el-skødespil, jeg i vinter har fået monteret på ruftaget ved aflasteren for storsejlsfaldet.

Jeg er af to sejlmagere blevet tilrådet et nyt storsejl, der rulles ind i bommen (i modsætning til i masten).

Jeg har fået to tilbud. Det ene fra sejlmager 1 baseres på en bom fra Furlerboom med et prisniveau på ca 150.000 kr og det er helt uden for min rækkevidde.

Det andet fra sejlmager 2 baseres på en bom fra John Mast og lyder på ca 65.000 kr. Om dette tilbud bemærker sejlmager 1: ’ John Masts løsning er billigere, men ikke uden udfordringer. Bommen er lavet af aluminium og er tungere end Furlerboom. Pladsen i bommen er også begrænset og det gør at vi ikke kan lave det perfekte sejl til båden, dugen må nemlig ikke være for tyk.’

Også det sidste tilbud er jo mange penge, hvorfor jeg gerne vil høre om der er Maxi sejlere, der har erfaring med rullestorsejl generelt og specifikt om der findes erfaringer med bommen fra John Mast?

Venlig hilsen fra

Ole Stangegaard
Maxi 909 199 ’Malibu’


From: Mogens Kirkelund, e-mail: mk@kirkelund.org
Date: 06-06-2012

Hej

Jeg har ingen erfaring med rullesejl, men min Maxi 999 har jeg udstyret med en Zippack fra Elvstrøm, det kan varmt anbefales.

Den fungerer fint, man skal blot sikre sig at storsejlet har vogne på ved masten så sejlet løber let ned af denne, så skal kun lynlåsen trækkes tilbage når med pakker sammen. Selve nedhalingen forløber let og ubesværet. Det samme gør ophalet. Og fordelen, hvis man har et nyere storsejl kan det jo stadigt anvendes, skal man have et nyt, kan man få en optimal løsning.

Rullesejl er jo altid et kompromis.

Med venlig hilsen

Mogens Kirkelund

Det siger vores medlemmer