top

 

Udskæring i mast

From:  John Schnell, e-mail: schnell@post11.tele.dk
Date: 09-09-2003

Som den lykkelige ejer af en Maxi 87 med en sort mast (PP = Pelle Petterson), kunne jeg godt tænke mig og høre, om nogen har en løsning på mit problem omkring slæderne på storsejlet ikke kan glide helt ned til bommen, når storsejlet tages ned og lægges på bommen efter sejlads. Årsagen til at storsejlet ikke kan komme helt ned til bommen, er at masten har en udskæring, hvor storsejlets slæder sættes ind og tages, som gør at slæderne ikke kan glide forbi udskæringen uden at falde ud af masten. Der er en skinne, som pt. forhindre slæderne at falde ud. Jeg kunne godt tænke mig en anordning, der gjorde det muligt, for storsejlets slæder at glide gennem udskæringen, uden at falde ud af masten. En sådan løsning ville gøre det letter at stuve sejlet og resulterer en pænere stuvning af storsejlet på bommen i havn.

Venlig hilsen John
 


From:  Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 09-09-2003

Hej John,

Man kan "få" nogle beslag til at skrue fast i udskæringen, så denne bliver "væk" og sejlet kan løbe helt ned til bommen. Så skuer man bare beslagene af om foråret og efteråret, når båden rigges og afrigges. Jeg havde selv sådan nogle på min 87'er, men de er vist (stort set) ens til alle PP masterne.

Jeg ved ikke hvem der lige ligger inde med dem i øjeblikket. Lad os håbe der er en der har et tip til dig.

Bjarke


From:  TOM JENSEN, e-mail: tomjensen123@mail.tele.dk
Date: 01-12-2003

Beslag til "SLÆDEHUL" I MAST.

Hos Gransegel i Limhamn har jeg set sådanne beslag, som enhver rustfri smed dog kan klippe og file. Jeg har "produceret" mine i to stykker teaktræ, det tager en times tid. Det er rigtigt godt når sejlet kan komme helt ned til bommen.

Tom, Maxi 95 341.


From:  Svend Brandt Jensen, e-mail: sbj@events.dk

Date: 03-12-2003

Når sejlet kan komme helt ned, så ligger sejlet flottere pakket på bommen, og det er også hurtigere at rebe - eller lave et hurtigt reb - hvis det skulle være nødvendigt.

/Svend

Fie2 - Ebeltoft


From: Peter Erik Linnet, e-mail: peter.linnet@email.dk
Date: 03-05-2004

Hej Jeg ved ikke, om spørgsmålet stadig er aktuelt, men jeg har netop købt et såkaldt sejlindtag hos Seldén Mast i Humlebæk. Det løser det problem, der er beskrevet i spørgsmålet. Vær opmærksom på, at sejlindtaget findes i 2 størrelser.

Med venlig hilsen 
Peter Linnet 
Maxi Fenix nr 787


From:  Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 03-05-2004

Vores både er mange år gamle og problemerne er ofte ret universelle. - så blive meget gerne ved med at svare på gamle indlæg !!

/Bjarke


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer