top

 

LKøl ude af lod på Fenix

From:  Henning Druekær, e-mail: henning.druekaer@get2net.dk
Date: 22-08-2008
Hej
Er der nogen der har erfaring med opretning af køl på Maxi Fenix eller tilsvarende ?
Når båden ligger i vandet kan man se at masten helt i toppen hælder ca 15 cm til bagbor. Flugter man agter gelænderet med horisonten er det tydeligt at det ikke er masten der er ude af justering. Jeg har haft båden i land på stativ en enkelt vinter og her virkede det også som om at kølen var skæv i fht. skroget. Inden jeg overtog båden var kølen blevet sandblæst og overtrukket med glasfiber, den er fortsat meget "glat og fin" men den revner i overgangen til skroget (begge sider) så det er muligvis rust der presser i samlingen.
Er der nogen gode bud eller råd til en opretning og udmåling? Er der evt. nogen der har tegninger på kølmontagen kva ? det om tegninger andet steds på diskussions siden?
Med venlig hilsen Henning Druekær / Enya.

From:  Thomas Hernø, e-mail: webmaster@herno.dk
Date: 27-08-2008
Hej
Det kan godt være at din båd og køl ikke helt er i vinkel. Jeg har selv konstateret et par asymmetrier i skroget på min Magic. Eneste chance for at tjekke dette er på land, og jeg tror det kræver andet end øjemål. Hvis båden sejler forskelligt på styrbord og bagbord er der nok skævheder, men det kan lige så godt være et asymmetrisk køl eller rorprofil
15 cm krængning i mastetoppen er ikke meget, og kan nemt skyldes både skæv vægtfordeling af både aptering, fast og løst udstyr. Så i første omgang ville jeg omplacere lidt på ankre, ølkasser eller lignende.
Thomas Hernø

From: Bent Alexandersen, e-mail: b-ha@stofanet.dk
Date: 13-09-2008
Komentar til Køl ude af lod Jeg har en Maxi Fenix 1240 fra 1989 Dinette og den ligger kun helt lige i vandet når vand & diesel tankene er fyldt helt op! Mangler der lidt i en af tankene ses det i mastetoppen med det samme
mvh.Bent Alexandersen nr 999

Det siger vores medlemmer