top

 

Rig på en 68ér

From: Rasmus Thykier, e-mail: nmj@amager.bynet.dk
Date: 02-05-2005

Efter at have kigget på mange forskellige både, der i blandt, flere forskellige Maxi 68ér, er jeg kommet i tvivl om hvordan sidevanterne skal sættes på min Maxi 68.

Skal den korte sidevant sidde forrest eller bagerst? Jeg har den siddende forrest nu, så de to sidevanter ikke krydser, men en tidligere Maxi sejler har oplyst mig at de burde krydse?

Hvad er korrekt? Samtidig vil jeg gerne høre om der er nogle gode råd til, hvordan jeg indstiller riggen optimalt på 68ér. Jeg vil jo gerne sejle så hurtigt som muligt, selv om det ikke er en speedbåd jeg har købt.

Mvh Morten Jensen Maxi 68 – Nr. 709

From: Michael Reich , e-mail: REICH@dk.ibm.com
Date: 06-05-2005

Hej Morten
Jeg har den originale "Maxi Boken - Utgiven av Pelle Petterson AB" som fulgte med en Maxi da den blev købt i 1979 som ny, og på de originale tegninger og reklame-billeder for Maxi 68, er topvant forrest og undervant bagerst. Så de skal åbentbart krydse.

Michael Reich Maxi 77 nr. 2752 "Afrodite" af Kastrup Maxiklubben medl. nr. 811

From: Dan Hermann , e-mail: dan-sanne@mail.dk
Date: 18-05-2005

Hej
Jeg har også en hæfte på maxi 68´en og der sidde topvantet forest og undervantet bagest.

Med Venlig Hilsen
Dan Hermann

From: Erik H.-Nielsen, e-mail: ehn@doks.dk
Date: 18-05-2005

Hej Morten Jensen,
Spørgsmålet om vantene skal krydses hører til de almindeligste og er med i FAQ på Maxisidorne. Her lyder svaret, at vantene ikke skal krydses - altså modsat de originale tegninger. Jeg har selv studeret talrige 68'ere - både i havnene og på billeder, jeg har fundet på nettet.

Svaret er, at nogen krydser - andre gør ikke. Har derfor eksperimenteret på min egen båd (nr.473) og synes, jeg opnår det bedste trim med topvantet agterst - men nogen afgørende forskel har jeg ikke kunnet registrere. Det væsentligste er trods alt, at man gør det ens i begge sider (!).

God fornøjelse
Erik H.-Nielsen Frederikssund

Det siger vores medlemmer