top

 

Maxi 77 - råd om trimning

From: paven@ehp.dk
Category: Rig
Date: 10. marts 2000
Time: 16:04
Remote Name: Newsgroup

Hej,

Jeg ville blot høre, om der er nogle, der har et par gode råd om trimning af en Maxi 77. Lidt a la de Mini trim-guide's, som Bådnyt har. Alternativt, er der nogen, der har Bådnyt nr. 3/79 og 9/81. Der har Maxi 77 været testet...

Hilsner fra en ny glad Maxi 77 ejer, -- Simon Pape

Re: Maxi 77 - råd om trimning

From: js@bph.image.dk
Category: Rig
Date: 13. marts 2000
Time: 15:16
Remote Name: Newsgroup

Hej Simon!
Tillykke med at du har fået verdens smukkeste båd! Vi har i vores familie sejlet Maxi77 med stor fornøjelse de sidste tre år. Der er selvfølgelig folk der har meget mere erfaring i -77 end jeg har så jeg skal ikke gøre mig klog, men det er vigtigt at du sejler den med forholdsvis lille krængning, og "vandlinieret", flyt lidt rundt på familien.

I et af de sidst Bådnyt (det med en Americas Cup båd på forsiden) er der en god artikel om -77eren, også med gode råd om trim. (de gamle numre af Bådnyt kan du sikkert finde i bibliotektets arkiver). Ellers kan du via maxiklubbens hjemmeside finde mange gode links med tips og tricks til Maxi77

med venlig hilsen Jens Skov Svaneke www.dk-sejlads.dk/svaneke

Re: Maxi 77 - råd om trimning

From: Webmaster@MAXImalt.dk (Bjarke)
Category: Rig
Date: 16. marts 2000
Time: 18:01
Remote Name: Newsgroup

Hej,

Den "Mini-trimguide for MAXI 77" der refereres i Jens' indlæg siger:

"Masten skal stå helt lodret i båden, og riggen skal generelt stå meget tot. Mange har monteret en hanefod med talje på det ellers faste hækstag så man kan totte staget og holde forstaget mere tot. Det giver lige et ekstra pift på kryds. Masten er ret stiv, men man kan alligevel krumme masten lidt med hækstaget og dermed åbne kappen i storsejlet.

Båden bør ikke krænge mere end 15-20%, og fordi storsejlet er så lille, er det bedre at slække eller rebe storsejlet end at skifte til et mindre forsejl. Båden kan tåle en del krængning, men til behagelig sejlads skal man skifte fra den stor genua til en mindre ved ca 8 m/sek. Hvis båden føles hård på roret eller får tendens til at ville skære op, skal man køre løjgangen mod læ."

(kilde: Bådnyt, december 1999, side 45)

/Bjarke

From: Henning Rolapp
Category: Skrog
Date: 19-04-2000
Time: 08:22

En meget vigtig ting ved trimningen er at flytte besætningen og vægten langt frem i båden, så agterspejlet ikke hænger og bremser, - for det er en svaghed ved båden. Der kan let vindes ½ knob eller mere. Den tidligere MAXI 77 sejler Bjørn Edvard havde lavet sig en speciel lang rorpind til når der var kapsejlads og han var urørlig i sin periode. UPS - Håber ikke at jeg har afsløret for meget.

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer