top

 

Genoaskøde på Maxi 77

From: Søren Lykke , e-mail: s.l.lykke@mail.tele.dk
Date: 30-11-2005

Jeg er utilfreds med den måde genuaskødet fastgøres på. På min 77´er sidder der en klampe på kanten ned mod cockpittet hvor skødet bindes på. Det er enormt langsomt at arbejde med ved vendinger, specielt når man sejler alene.

Jeg kunne forestille mig at et frølår i korrekt størrelse monteret på en kile så vinklen rettes lidt op, ville være nemmere at arbejde med. Evt montere frølår på samme sted - eller er der nogen der har erfaringer med montering af frølår istedet eller en god ide til placering evt andet sted på kanten.

Hilsen Søren
Tjaldur 1. Maxi 77. 2107

From: Carl-Viktor Lemmike , e-mail: cvl@mail.dk
Date: 06-12-2005

Hvis det er en almindelig klampe du har, og arrangementet i øvrigt er som på min 77’er(se vedhæftede) skal du skifte den ud med en beknebsklampe. Jeg bruger samme arrangement til både fok og genua, eneste forskel er at genuaskødet kommer fra blokken agterfra. Det fungerer hurtigt og effektivt for mig, som stort set altid sejler alene. 

På det viste billede hvor jeg har forsøgt at indtegne skødeføringen skal du se bort fra rullegenualinen som kun hænger der når jeg ikke er under sejl.

Med venlig hilsen
Carl-Viktor Lemmike

Det siger vores medlemmer