top

 

Spil til ældre Maxi 77

From: Anders Kappel, e-mail: anderskappel@live.dk
Date: 11-06-2011

Jeg har købt en ældre maxi 77 fra 1974. Dens spil har indgang til håndtaget i siden. Jeg har ikke nogen håndtag, og kan ikke finde dem på nettet. Er der nogen der ligger inde med den type håndtag , som jeg kan låne til kopiering, eller købe. Jeg kan også bruge nogle gode foto, gerne med mål og dimensioner. Jeg har et godt smedeværksted som vil lave dem for mig. Er der nogen fordele/ulemper ved denne type spil ?
Båden og jeg bor på Nord Falster.

Anders Kappel

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: bjarke@grevestrand.dk
Date: 17-06-2011

Jeg er ret sikker på at det er gamle Andersen 8/10 spil du har. Det havde jeg også på min Maxi 87. De er vist oprindeligt lavet til at sidde på masten, hvor et håndtag alligevel ikke kan køre rundt og alligevel bare er i vejen. De sidder på karmen af en del ældre Maxi'er. Dels er de små nok til at sidde på karmen og hvis man har 'pensionist-stof' på siderne af båden, så kan man alligevel ikke køre rigtigt rundt med et spilhåndtag.

Der er ikke andre ulemper, end at man ikke kan lægge kræfter i og/eller tage genuaen hurtigt hjem. Hvis man kun sejler tur-sejlads, så kan man godt leve med det. Omvendt vil de ikke leve længe på en kapsejladsbane. Gasterne vil brokke sig højlydt over dem.
Jeg vil gætte på du kan finde sådan et håndtag i den blå avis eller på et havne-loppemarked.

Bjarke
From: Otto Schmidt, e-mail: ottoman230@gmail.com
Date: 17-06-2011

Hej Anders
Ja det er ganske rigtigt, det er gamle FA- skødespil der sidder der.
De er iøvrigt lagervare både hos tempo både og hos masnedø hvor man også kan erhverve sig et håndtag. De koster kr 600,- 
Kig i masnedøkataloget på side 60 eller s. 183 i nautisk idstyr ( tempo )

Mvh Otto

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer