top

 

Ny dieseltank til MD5A

From: Christian Wix, e-mail: christian@wix.dk
Date: 05-06-2011

Hej,
Den gamle ståltank skal skifte pga. utæthed. Jeg ville gerne købe en lille dieseltank, som jeg kan tage med når der skal tankes. I den forbindelse har jeg et par spørgsmål:

1. Kan jeg bruge en plastic benzintank til en påhængsmotor?
2. Laver MD5A på nogen måde tryk i tanken for at få diesel til motor eller er den suger den blot? (måske dumt spørgsmål?) 3. Er der noget jeg har overset?

Mvh.,
Christian Wix


From: Thomas Hansen, e-mail: thomas@thuromail.dk
Date: 20-06-2011

Hvis du vælger at bruge en plastik tank skal du sikrer dig at den er godkendt til Diesel. Fordi den kan bruges til benzin er ikke ensbetydende med at den også kan bruges til Diesel. Det har noget med Molekyle tæthed for plastikken og mediets gennemtrængnings evner osv. at gøre.
En Diesel motor suger olien ud fra tanken ved hjælp af en lille membran pumpe som normalt er drevet fra knastakslen. Men de fleste Dieselmotorer har en returledning hvor den sender det overskydende diesel reur til tanken. Men desværre er det jo mindre end det den suger ;-)
Jeg vil forslå dig at kikke på at bruge en 20 liters stål Jerry Can. Til dem kan du få en tud med stige rør og ventilation. Dermed kan du koble den op fuldstændig som den gamle tank og stadig have en udluftning til det fri.

Mvh
Thomas Hansen
Thurø


From: Niels Mouritsen, e-mail: niels.mouritsen@privat.dk
Date: 29-07-2011

Om det er benzin eller disel er næsten det samme.
Der er en tank med brændstof, hvor brændstoffet bliver suget op til motoren.
Benzin bliver blandet med luft og får en gnist, vupti, motoren kører.
Disel bliver ved meget højt tryk, forstøvet ind i motoren og sammen med noget luft bliver diselen presset sammen, og motoren kører.
Hvis der det mindste luft i diselen, stopper motoren.
Hvis du er sikker på, du kan afmontere og montere din bærebare tank uden der kommer en lille luftbobbel, er der ikke noget problem, ellers må du udlufte motoren før start.
Derudover har en disel motor et returløb, af ikke brugt disel, dette disel skal du have tilbage i din bærebare tank på en eller anden måde.
Alt kan lykkes i en gasovn, men køb du dig en ny fastmonteret diseltank, det er det eneste rigtige.
Hilsen, Maxi 84 nr. 1075

Niels Mouritsen.


Vi kræver ikke at man skal være medlem for at stille spørgsmål. Men det er vigtigt at understrege at svarene skal sendes til  mailto:forum@maximalt.dk evt. med kopi til spørgeren.

Det siger vores medlemmer