top

 

Magic kontra Fenix

From:  Bent Jørgensen, e-mail: 4-j@oncable.dk
Date: 15-06-2003

Som de nuværende lykkelige ejere af en maxi 68, som vi dog nu føler er ved at blive lidt for lille, er vi begyndt at se os omkring for en anden type maxi. Her finder vi Magic og Fenix interessante, dog er der en stor prisforskel set i forhold til lystal og størrelse på bådende, hvad vil i anbefale til 2 voksne og 2 børn - håber ikke der bliver pennekrig mellem Magic og Fenix ejerne.

Mvh Bent Jørgensen


From:  Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 15-06-2003

Det bliver jeg jo nødt til at kommentere. - som Magic ejer. Der er jo ikke så mange Magic'er som der er Fenix'er. Der blev bygget 250 Magic'er i de 2-3 år de blev produceret, hvorimod der blev bygget 1300 Fenix'er, fordelt på 3 modeller, i de 7 år den blev produceret.

Sejladsegenskaberne er nogenlunde i samme klasse, altså rimelig gode. Der er folk der hævder et Magic'en sejler marginalt bedre, men det er vist kun fordi den ikke slæber rundt på mindre udstyr end der er i en Fenix. Der er Magic'en jo noget skrabet. Under alle omstændigheder vil I føle det som et stort fremskridt. Begge både er meget livligere i let luft end 68'eren (og 77'eren for den sags skyld), der har for lidt sejl.

Efter min opfattelser er der 3 væsentlige forskelle:

1: Der er ståhøjde i en Fenix. Det er der ikke i en Magic med mindre man er meget lille. Jeg (180 cm) kan i hvert fald ikke stå op i min Magic.

2: Fenix har køjer i begge side i agterskibet. Magic har kun stikkøje i styrbordside, men da de fleste Magic's har udenbordsmortor er der en køje i midten af agterskibet. Men alligevel et "køje-plus" til Fenix.

3: Fenix'erne har indenbordsmotor. De fleste Magic'er har piskeris. Det koster selvfølgelig lidt af den ekstra plads inden i båden, men det er der jo mange der gerne ofrer. Her bør det bemærkes, at Magic'en er ganske høj i hækken og det er lidt bøvlet at få motoren hævet op og ned.

Så i mit verdensbillede handler det om ståhøjde, 1 køje og indenbordsmotor er de ekstra ca 70.000 værd. Det er nok svært at svare generelt på. Det handler jo om hvor meget man sejler og hvor let man kommer til pengene.

I er velkommen til at komme og prøve en tur i min Magic.

/Bjarke


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer