top

 

Ophal til spilerbom

From: Palle Larsen, e-mail: palle.larsen@tdcadsl.dk
Date: 08-06-2004

Vi har i foråret købt en Maxi 77. med alt tænkeligt udstyr til, det eneste der mangler er ophal til spilerbommen, mit spørgsmål går derfor på, om det er nødvendigt og demontere masten og derefter afmontere bundpladen for at trække faldet til ophalet indvendigt i masten, eller er der en mindre arbejdskrævende måde og gøre det på?

P.S. Riggen er fra Selden.

Mange hilsner fra

Jette & Palle Larsen

Nete af Bogense

Byg nr. 2800.

Medl.nr. 1054.


From: Mikkel Haugsted Brahm, e-mail: mhb@nykredit.dk
Date: 01-07-2004

Jeg vil tro at I kan montere et ophal uden at skulle have masten af. Prøv at sænke en lille møtræk i en sytråd ned igennem gennemføringen på forsiden af masten. I skal selvfølgelig lige op til hullet, men det kan evt. gøres med en stige eller ved at hejse en mand op i en bådsmandsstol i spilerfaldet. Når sytråden sænkes ned, burde I kunne fiske den hvor ophalet kommer ud bagerst på masten nederst. Herefter kan i binde sytråden til ophalets tamp og trække det igennem. Jeg vil mene, at det burde kunne lade sig gøre.

Hvis det slet ikke virker, så kan I jo også bare lave en "snydeløsning" for indeværende sæson og så lave den permanente løsning i vinterhalvåret. Bare i får en blok monteret på forsiden af masten fx. i et stykke tov rundt om masten lige over sallingen, kan I jo køre et ophal igennem der og gennem endnu en blok ved mastefoden. Der kommer jo ikke ret meget belastning på ophalet i forhold til skøder og barberhal.

Mvh. Mikkel.


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer