top

 

Søventiler fra afløbet i cockpittet på Maxi 77

From: Henrik Peder Madsen, e-mail: henrik@dmsoftware.dk
Date: 11-04-2005

Mine søventiler er en lille smule rustne omkring lukkemekanismen som er et hjul man kan skrue på. Det ser umiddelbart ikke så alvorligt ud, men søventilerne befinder sig jo i bunden af en hulning, og er der nogen der ved om denne hulning er dyb/høj nok til at båden ikke ville synke selvom søventilerne til afløbet blev utæt.

Med sejler hilsen

Henrik Peder Madsen, Maxi 77, Lili af Sakskøbing


From: Niels Jakobsen , e-mail: NIJ-social@aalborg.dk
Date: 12-04-2005

Ja, det eneste du kan gøre hvis du er i tvivl, skift ventilerne. Det er trods alt bedre end at du synker. Nye ventiler koster ikke mere en 150 kr for to nye. Man kan ikke være for forsigtig.

Hilsen Niels Jakobsen


From: Kim Olsen , e-mail: kim.olsen@dhl.com
Date: 13-04-2005

Jeg er ganske ny sejler, og har ikke så megen er erfaring. Derfor tag mit svar med det forbehold, og jeg vil gerne opfordre andre mere erfarne til at give deres kommentar også.

Jeg har selv været meget I tvivl, da mine også ser lidt rustne ud, men er ikke sikker på at det er en god idé at skifte dem ud med billige nye søventiler. Jeg har prøvet at banke lidt på siden af dem. Det virkede OK.

Materialevalget er det afgørende. De seneste år er der anvendt og der sælges mange af messing. Disse holder ikke længe I saltvand, hvor korrosion gør dem møre. Materialevalget skal være rødgods eller bronze. Alternativt syrefast rustfrit stål.

Dansk sejlunion har en artikel omkring emnet, hvor der blandt andet står "....Heldigvis forholder det sig sådan, at mange af de ældre både på 20 år, eller mere, er udstyrede med skroggennemføringer og søventiler af rødgods/bronze".

Her er et linkt til hele artiklen, der beskriver det mere detaljeret. http://www.sejlsport.dk/graphics/ds/DSTur/PDF/soeventiler.pdf

Ud fra dette har jeg valgt at lade mine sidde, og blot sætte nye spændebånd på.

Mvh Kim Olsen - Silkeborg - MAXI 77


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer