top

 

Reparation af skødespil - Barlow Australia

From: Peter Erik Linnet, e-mail: peter.linnet@email.dk
Date: 06-09-2005

Mit ene skødespil er dårligt - håndtaget drejer rundt i rasende fart, når jeg hiver i skødet. Jeg har prøvet at skille spillet ad, men endnu uden resultat. Skruen i hullet foroven er tilsyneladende irret til.

Er der nogen, der har erfaringer med reparation af skødespillet? Findes der reparatører, der kan reparere? Barlow er efter sigende ophørt med at eksistere for mange år siden, så det kniber sikkert med reservedele.

Med sejlerhilsen 
Peter Linnet 
Maxi Fenix Tusindfryd


From: Peter Erik Linnet, e-mail: peter.linnet@email.dk
Date: 20-09-2005

Problemet er til orientering for eventuelle interesserede nu løst på følgende måde:

Et behjertet medlem af Maxi-klubben sendte mig en manual for Barlow skødespil med beskrivelse af de enkelte dele i spillet.

Skruen foroven i spillet kunne ikke løsnes med almindelig håndkraft. Man skal være opmærksom på, at almindelige umbraconøgler ikke passer i skruen. Jeg brugte et umbraco-nøglesæt fra Seldén, men heller ikke med dette kunne jeg løsne skruen.

Jeg afmonterede derfor hele spillet efter at have fjernet loftsbeklædningen i kahytten. Spillet blev afleveret til John Mast i Greve, som ved hjælp af noget specialværktøj fik løsnet skruen. Jeg rengjorde selv spillet, men en del af spillet til det ene gear var irret sammen og kunne ikke umiddelbart skilles ad. Ved hjælp af et "Caramba-bad" lykkedes det dog til sidst. Det lykkedes mig også at smide en af palerne i vandet, men lykkeligvis havde Tempo-både i Greve reservedele fra Andersen- og Harken-spil, som passer til Barlow. Spillet blev smurt og fungerer nu fint igen.

Læren af dette må være: "Se nu at få dine spil skilt ad, rengjort og smurt inden næste sæson, så undgår du de problemer, som jeg løb ind i".

Med venlig hilsen

Peter Linnet 
Maxi Fenix Tusindfryd


From: Christian Gram, e-mail: dko8392@vip.cybercity.dk
Date: 26-09-2005

Umbraconøgler der skal benyttes til skruen i midten skal være i tommer (inch) og ikke millimeter. Spillene er fra Australien - derfor er alt i tommemål.

Jeg rensede selv vores fuldstændigt til bunds med renses benzin og startede forfra med ny spil fedt. Og de har virket som en drøm hele sommeren. (og så siger de kun ganske svage kliklyde).

Christian Gram, D-1797, 77 lasse


From: Jakob Lysholdt, e-mail: jls@vm.stam.dk
Date: 27-09-2005

Jeg har med held adskilt, renset og smurt Barlow 15 spil på min Triss Magnum. Tricket er at du skal bruge et unbrakonøgle sæt inddelt i tommer og ikke i mm (+ lidt WD40) for at løsne skruen foroven. Servicevejledning kan findes på nettet, se f.eks.:

http://www.alohaowners.com/pages/manuals/files/barlow-barient_winch.pdf

m.v.h. Jakob Lysholdt


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer