top

 

Nyt kabel gennem masten

From: Peter Linnet, e-mail: peter.linnet@email.dk
Date: 02-03-2006

Jeg har købt et nyt vindviserinstrument til min Maxi Fenix - Raymarine ST40. Instrumentet har en transducer i toppen af masten og et display i cockpittet.

Mit spørgsmål er, hvordan får jeg smartest trukket kablet ned gennem masten og samtidig forhindret, at det står og klaprer ved bådens bevægelser. Er det noget med et elektrikerrør, eller hur?

Jeg er taknemmelig for alle gode erfaringer og råd!


From: Hans-E Pedersen, e-mail:  hans-e@pc.dk
Date: 02-03-2006

Hej Peter !

Et elektrikkerrør er udmærket til kabelføring i masten,men det skal bøjes i sik-sak,så det spænder i masten så det ikke klapre når båden bevæger sig. Pas endvidere på at faldene ikke kommer i bekneb når du skubber røret ind i masten. Jeg har brugt systemet til VHF kablet på en MAXI 95,og da der ikke var plads til flere kabler i røret tapede jrg kablet til vindmåleren fast udvendig på røret inden jeg skubbede det ind i masten.

Hilsen Hans-E.

MAXI 33 Fandango Egå


From: Børge List, e-mail: b.list@mail.dk
Date: 04-03-2006

Måske kan man trække kablet op med et fald, evt. først med en tynd snor.

Mvh. Børge List. Maxi 77 3139


From: Thomas, e-mail: maw@mil.dk
Date: 04-03-2006

Jeg monterede et nyt kabel i masten til min MAXI95 for et par år siden. Jeg trak kablet igennem et elektrikerrør og derefter elektrikerrøret ind i masten. Det skulle vrides lidt, for at være sikker på at det ikke havde fat i det forkerte. I bunden fik røret sikaflex, og det holder det på plads i bunden. Problemet er, at det slår i toppen, og jeg endnu ikke haft mod til at bore huller i masten halvvejs og helt oppe for at fiksere masten, men til foråret bliver det gjort! Jeg læste et råd med at fylde sand i elektrikerrøret og så give det sikaflex flere steder langs røret. Røret skubbes ind og når det er helt oppe, drejes røret, hvorved limen skulle få fat. Men det kræver nok en mast uden fald og andre kabler..


From: Bjarke Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 04-03-2006

Jeg trak ny el og VHF kabel i min mast for nogle år siden. Jeg satte en "stjerne" ca for hver meter der var lavet af 3 lidt kraftige kabelbindere. Jeg klippede dem af så der strittede 5-10 cm fra hver binder. Det sikrer at at det ikke kan klapre, da det holde i midten af masten og de er ikke stivere end at faldene ikke kan gå i bekneb.

Jeg trak dem ind ved at trække faldet helt ned, tape enden fast til faldet og trække faldet op igennem masten. Såp er man også sikker på de ikke er snoede.

Det har virket fint og jeg har aldrig hørt dem klapre.

/Bjarke


From: Johnny Quitzau, e-mail: johnny.quitzau@stofanet.dk
Date: 10-03-2006

Hej Bjarke Vil det sige, at faldene ligger i direkte kontakt med ledningerne når de trækkes op og ned? Eller ligger ledningerne inde i rør. Jeg skal også på en eller anden måde have antenneledninger op gennem masten - men jeg er ikke meget for, at faldene (wirer) kan slide direkte på ledningerne.

Med venlig hilsen

Johnny Quitzau Maxi 95 


From: Bjarke Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 12-03-2006

Ja, de hænger alle frit i masten. Hvis man sørger for de ikke snor (og dermed filer på hinanden) så mener jeg ikke det er et problem.

/Bjarke


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer