top

 

Valg: 87 eller 95 ?

From: Per Østerlund Larsen, e-mail: per.oesterlund@webspeed.dk
Date: 04-04-2006

Hej

Jeg er måske kommede maxi ejer. Der er noget godt rummeligt over maxiér. Derudover er der også en vis sikkerhed i at der er så mange som der er.

Min tvivl går på hvilken model jeg skal vælge. Vi er en familie med to voksne og to halvstore børn, der skal bruge den til familiesejlads.

Spørgsmålet er om de ekstra penge en 95 koster er godt givet ud. I er sikkert nogle der har gjort jer erfaringer med familiesejlads i begge bådtyper - så lad mig endelig høre

Hilsen

Per Larsen


From: Johnny Quitzau, e-mail: johnny.quitzau@stofanet.dk
Date: 08-04-2006

Hej Per

Jeg gik med samme overvejelser for et års tid siden og valgte en Maxi 95. Det har jeg (vi) absolut ikke fortrudt. Vi er to voksne, en dreng på 17 (1,95 m høj) og en pige på 11. Båden er anskaffet med familiesejlads for øje og er særdeles velindrettet til dette. Jeg valgte 95'eren på grund af agter kahytten (fuld liggelængde for ham på 1,95), som er det helt store hit hos børnene, det store, brede cockpit med ekstra liggeplads og "vådområde" oven på agter kahytten, det solide klapbord i cockpittet der også kan bruges under sejlads og den praktiske indretning med køkken og toilet rum, hvor der er god plads. 95'eren er vist nok lidt underrigget i forhold til 87'eren, men det har ingen praktisk betydning for os. Man kan heller ikke hænge ud over siden i 95'eren under krængninger, fordi cockpittet går helt ud til kanten. Til gengæld sidder man godt på kistebænkene med god fodstøtte på bordstativet under krængning. Du er velkommen til at maile, hvis du har specifikke spørgsmål.

Med venlig hilsen Johnny Quitzau Kolding


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer