top

 

Slæbejolle

From: Per Larsen, e-mail: per.oesterlund@webspeed.dk
Date: 29-04-2006

Hej

Er der nogen af jer der har erfaringer med slæbejoller. Jeg går og overvejer at købe en gummibåd. Spørgsmålet er om den skal være lille og let 2.3 meter og 28 kg. Eller lidt større og tungere 2.6 meter og 45 kg, eller måske noget helt andet!.

Jeg er nybagt ejer af en 95ér

Hilsen

Per Larsen


From: Christian Hangel, e-mail: csh@mangor-nagel.dk
Date: 04-05-2006

Jeg må sige af erfaring at en 2.3 meter på 40 kg (med fast dørk og oppustelig v bund, hvad den skal have for at kunne slæbes ordentligt). er meget stor i en maxi Fenix (kan næsten ikke stues og fylder hele fordækket oppumpet) så hvis tanken er at den skal stues for de lange træk i store bølger, hvor en slæbejolle lever livet farligt, så hellere en mindre båd med lamelbund der passer i et fornuftigt stuerum og hurtigt kan pumpes op. (selv om 95 eren er større)

m.v.h. Christian Hangel, Mamamut, Fenix 981


From: Kristian Jensen, e-mail: kbj70@webspeed.dk
Date: 12-05-2006

Hej Per.

Efter min Fenix har jeg en 2.6meter gummibåd.

Som i tidligere svar på dit spørgsmål er den faktisk umulig at få af vejen i en båd som min (27 fod) med stor taske og dørkplader eller den skal fylde hele fordækket. Problemet er dog ikke større end at du bare kan binde den efter din båd så kun hækken er i vandet. Gummibåden følger fint med i alt slags vejr fra stille til STORM og lave ikke de store svingerinder når man bakker. Sådan har jeg sejlet de sidste tre år uden problemer med en tilpas stor slæbejolle. Du kan se hvordan jeg slæber jollen på februar måneds billede.

Med venlig hilsen.

Kristian Jensen Fenix 160 Quark


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer