top

 

Udskiftning af fald

From: Asger Andersen, e-mail: asger.andersen@c.dk
Date: 04-06-2006

Mit fokke fald blev slidt over efter at have været ført forkert gennem en klemme. Har du nogle gode råd til at få ført et nyt fald i gennem masten. Det er en sort selden mast.

Med venlig hilsen. 

Asger Andersen.


From: Lars Landberg, e-mail: larslandberg@mail.dk
Date: 06-06-2006

For en måned siden var jeg så "uheldig" (Læs dum), at jeg fik trukket mit spilerfald ud af masten (Seldén). Jeg valgte en meget stille dag uden bølger i havnen og uden vind. Vi spændte de andre fald op så de var stamme inde i masten. Op i en bådmandsstol i mastekranen med en tynd line med 20 små møtrikker i enden. Man kunne nok også have brugt nogle blylodder, men man skal sikre at de kan komme gennem hullet både oppe i toppen af masten og nede i bunden. Den tynde line var monteret på faldet med en enkelt tørn (halvstik) og viklet om med gaffatape så faldet spidsede ud i den tynde line. Min søn sad nede ved mastefoden med et stykke ståltråd og fiskede efter mine møtrikker. Det tog tid, med det lykkedes. Alternativet er at lægge masten ned og føre en spiral igennem, men der er så mange ledninger, andre fald inde i masten, at der er stor sandsynlighed for at få dem viklet ind i hinanden. På min mast kunne man måske have gjort det nemmere at fiske linen ved at fjerne hjulene i bunden af masten. Møtrikkerne ramte nemlig ofte på den forkerte siden af hjulet, så vi måtte have en mand til at gå ud i stævnen så masten vippede lidt fremad.

Hilsen Lars Landberg, Maxi 77 Liva 


From: Kim Olsen, e-mail: kim.olsen@dhl.com
Date: 06-06-2006

Jeg havde selv en lignende opgave, der der manglede ophal til spilerstagen på min MAXI77.

Jeg fandt noget bly (jeg tror det var noget der havde siddet i bunden af et gardin). I det stykke jeg havde, var der et lille hul, så jeg kunne få noget takclegarn igennem, og dermed få en tung ende, der kunne nå ned i bunden af masten.

Med et lille stykke ståltråd fik jeg fisket tacklegarnet ud, og nu kunne jeg via en tackling i faldet trække det hele igennem.

Fordelen ved et stykke bly er, at det er tungt i forhold til sin størrelse. Desuden kan man høre det, og dermed vide om det har nået bunden af masten. Ud over det, er det nemt at bøje, så det kan komme ind og ud.

Hvis du tror du kan bruge metoden, kan jeg sende dig det lille stykke bly med posten, hvis du sender det retur til mig bagefter.

mvh

Kim Olsen - Silkeborg


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer