top

 

Vand i bænke i kahyt

From: John Lorck, e-mail: lorck@mail.dk
Date: 28-09-2006

Jeg har en Maxi 84 (nr.83), som jeg er meget glad for. Men der trænger vand ind i bænkene i kahytten. Når vi har været på søen og har krænget lidt, kan vi være sikker på at vi efterfølgende skal tørre vand op fra bænkene i kahytten. Men hvor kommer det fra ????

Er der nogen der har erfaring med dette problem ? Håber I kan hjælpe, for det er temmelig ærgerligt.

Med venlig hilsen

John Lorck


From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 29-09-2006

I 90% af tilfældene (i de klassiske modeller 68,77,84,87 og 95) kommer det fra vinduerne uanset at du synes de ser tætte ud. I 84'eren er der (afhængig af årgang) en "inderskal" rundt om vinduerne og vandet kan løbe inden imellem denne og skroget, ned bag hynden og ned i bænken.

Alternativt har jeg på nogle få set at det er en mangelfuld sammenstøbning af over og underdel (skroget er samlet inden under fenderlisten) så vandet der går ind under fenderlisten kan sive ind i skroget og lande i bænkene.

Og så er der selvfølgelig den almindeligte mulighed for at det kommer fra slanger eller skroggennemføringer, men det formoder jeg du har checket.

Det kan være rigtigt svært at finde kilden. Et "trick" er at tømme kistebænkene helt (det skal du jo alligevel i denne måned) og tape køkkenrullestykker fast inden i kiskebænkene. Når du så sejler checker du køkkenrullerne hver halve time og så kan du med dine egne øjne se hvor det kommer fra. Ofte må man dog gentage det flere gange og følge vanddråbernes vej baglæns til kilden.

Tålmodighed er en dyd.

Bjarke


From: Peter Steen Nielsen, e-mail: h.g.nielsen@get2net.dk
Date: 29-09-2006

Har en gang skrevet en artikel til Dansk Maxi Klub om mit eget problem med vand. Vandet kommer i flere tilfælde ikke fra utætheder ved vinduerne.

Mange gode hilsener 

Peter Steen Nielsen 

kasserer Dansk Maxi Klub 

Indmeldelse kan ske på www.danskmaxiklub.dk


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer