top

 

Påhængsmotor beslag

From: Carlo Gabelgaard, e-mail: carlo@gabelgaard.com
Date: 14-03-2007

Jeg har monteret et nyt baslag til min påhængsmotor, med fejdre påvirkning. Det set ud til at fungere fint.......

MEN når jeg kikker på bagenden af båden, når jeg bevæger motoren ser det vildt ud, selve glasfiberen giver sig meget, skal man montere en plade på indersiden. ?

Den er monteret med seks skruer og spændeskiver på bagsiden.

Båden er en maxi 68.

M-V-H

Carlo Gabelgaard


From: Asbjørn Skou, e-mail: asbjoern_skou@hotmail.com
Date: 12-05-2007

Jeg har haft det samme problem på min maxi 77. Jeg prøvede forskellige løsninger - bla lange galvaniserede jernbeslag på indersiden - hvilket ikke hjalp en dyt. Løsningen jeg kom frem til var at fjerne gelcoaten og lime en 2 cm tyk krydsfinerplade direkte ind i glasfiberen - så holdt det også. Skroget er helt stift nu. Du skal bruge noget rigtigt stærk lim til dette - tokomponent marineepoxi - og der går meget lim til. Du kan evt skrue pladen fast i skroget medens limen hærder. Så kan man også få den så tæt ind til skroget at limen "splatter" ud i siderne og man er dermed sikker på at der presset lim ind allevegne. Så er det selvfølgelig en god ide lige at tørre overskudslimen af bagefter. Hvis det skal være rigtigt fint kan du lægge glasfiber uden på krydsfineren og til allersidst male noget topcoat på. Alternativt kan du bare male krydsfineren evt med light primer for at sikre mod fugt og råd.

mvh Asbjørn Skou - Maxi 77 nr. 1066.


From: Frank Christensen, e-mail: FC@danskebank.dk
Date: 18-05-2007

Hej Carlo

Jeg har selv en Maxi 68 med vippe motorbeslag.

Mit problem var det samme som dit, det så meget voldsomt ud når man hævede motoren op og ned.

Jeg har løst problemet ved at skrue en 20 mm x-finerplade på indersiden. Skruerne sidder i de huller som er boret til Maxi's standard motor beslag, 8 stk. ialt.

X-finerpladen er blevet lakeret inden montagen og er sat op i en pølse af Silka flex hele vejen rundt, så der ikke kommer vand ind mellem pladen og glasfiberen.

Det fungerer perfekt, man kan overhovedet ikke se at glasfiberen bevæger sig, selv om man hænger i motoren.

Frank Christensen / Maxi 68 / 207


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer