top

 

Hvordan lukkes hul i bunden

From: Samuel Frederiksen, e-mail: samuel.frederiksen@yahoo.dk
Date: 25-04-2007

Vi har fjernet en defekt sumlog fra vores Maxi, men står nu tilbage med et hul i bunden. Desværre findes der ikke længere reservedele til denne model. Vi vil helst lukke hullet, men hvordan gør man det rigtigt. Findes der en spartelmasse der kan bruges eller skal man til at opbygge glasfiberen med fibermåtter. Er der nogen der har løsningen på dette problem hører vi gerne fra jer.

Mvh

Lene Christensen 

Skarven 1922


From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 28-04-2007

Skroget giver sig lidt (vrider) når du sejler, så du skal være helt sikker på at det sidder ordentligt fast. Det er ikke sjovt hvis "proppen" du har fyldt i fullet pludselig går løs.

Metoden (og kritikaliteten) afhænger meget af hvor stort hullet er. Men da det er en ældre log, så formoder jeg der er tale om et 45-50 mm hul. Det skal gøres ordentligt. Du skal bruge epoxy (eller et epoxy produkt).

Jeg mener jeg har en beskrivelse ligge fra en glimrende amerikansk bog der hedder "hull repair", men jeg ligger i flytterod, så det kan være der går et par dage før jeg finder den.

Bjarke


From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 02-05-2007

Nå, den beskrivelse var til større huller og nok lige gennemgribende nok.

I dit sted ville jeg slibe en facet på begge sider af det cylinderformede hul svarende til 2-3 lag glasfiber. Hvis du så klipper en masse runde stykker væv og fylder hullet med epoxy forstærket med disse "rundeller" og så lægger 2-3 lag på inder og yderside, hvor rundellerne er lidt større. Når det så hærder så sidder det pga af faconen i spænd i hullet.

Husk at man helst skal bruge glasvæv til epoxy. Og husk at slibe hullet helt rent så der er blank glasfiber på alle de flader hvor det nye skal hæfte.

Bjarke


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer