top

 

Udbedringer af små huller i Maxi

From: Rune Koop-Jakobsen, e-mail: rune@koop-jakobsen.dk
Date: 30-05-2007

Hej

Jeg mangler lidt hjælp til udbedring af små huller i glasfiberen på en Maxi 77 er totalt nybegynder med glasfiber. Loftbeklædningen i kahytten er flere steder ved at falde ud fordi skuerne er skruet ud af gevind, hvad er bedst til at lukke disse huller med, så skruerne kan skrues ordentligt i ?

Udenfor i cockpittet er der er del større skruer huller efter ting som har været monteret, mangler også et råd til at lukke disse huller med, og få cockpittet pænt igen.

Mvh Rune Koop-Jakobsen


From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 31-05-2007

Den i loftet kan du nemt klare ved at blande til 2 komponent epoxy spartel og stoppe elller sprøjte det opi hullet. Epoxy spartlen er meget hårdere end det originale materiale, så du skal lige bore for med 2-3 mm bor inden du skruer skruen i. Ellers bliver det alt for starmt og du risikere at knække skruen.

I cockpittet er det noget sværere for det skal laves i gelcost spartel i en farve der passer. Og efterfølgende skal det slibes så lukningen er "usynlig". Du kan købe gelcoat spartel der passer i farven hos Meripol i Slagelse eller hos de større velassoterede bådudstyrsforretninger.

Fremgangsmåde er:

Mater gelcoaten lige rundt om hullet, sæt maletape 2-5 mm uden om hullet. Påfør gelcoaten i hullet og den fordybning malertapen skaber med en passende spatel. Flern maletapen inden gelcoaten hærder og så har man hyldt hullet og den ekstra tykkelse som malertapen har givet, svarer ofte til det gelcoat svinder når den hærder. Efter et par dage sliber man det helt jævnt først med korn 600 og så med korn 1200. Til sidst giver man det en kraftig gang rubbing og polish. Metode dur til huller op til ca 10 mm.

Lyder lidt kompliceret, men med lidt øvelse bliver man helt god til det.

Bjarke


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer