top

 

Nye ventiler og gennemføringer

From:  Østen Mikal Ore, e-mail: ore@fibermail.dk
Date: 14-12-2007

Jeg vurderer at udskifte alle gennemføringer og ventiler på min Maxi 87 fra 1976. Spørgsmålet er så, hvor man får fat i den bedst mulige kvalitet, da de nye gerne skal holde langt ind i de kommende solnedgange. Jeg f.eks. har undersøgt ved netbaad.com - som siger de garanterer 5-10 års holdbarhed på sine varer. Det med de 5 år får mine alarmklokker til at ringe. De som sidder i båden nu, har jo klaret de første 30 år. Hvis nogen har staldtip/erfaringer hvor langtidsholdbare varer kan skaffes, hører jeg gerne nærmere.

Mvh. Østen Mikal ore, SilkeborgFrom: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 15-12-2007

Al ære og respekt for netbaad.com, men lige præcis med søventiler så ville jeg foretrække at købe dem hos en ærekær, kvalitetsbevist, velkendt og veletableret forretning med høje priser. Det er ikke 500 kr værd at gå at spekulere på om ventilerne nu er gode nok.

De originale er i rødgods, så hvis du køber nye i en god håndværksmæssig kvalitet og i rødgods (CuSn5Zn5Pb5) så holder de lige så længe som de gamle. Lad være med at shoppe. Køb ventiler og gennemføringer samme sted så de er samme legering (samme fabrikat måske). Bland ALDRIG gennemføringer og ventiler af forskellige materialer.

Jeg har set Masnedsø har ventiler i rødgods.

BjarkeFrom: Thomas Hernø, e-mail: thomas.hernoe@get2net.dk
Date: 16-12-2007

Jeg har skiftet alle (=2 ventiler til køkken og toiletvaskafløb skroggennemføringer og studser) på min Magic til bronzefittings. Det var ca. dobbelt pris af messing. Men har man først visualiseret sin båd i sunket tilstand ryger pengesedlerne nemmere op af lommen! Da jeg fik det gamle ud var jeg overrasket over at der stort set ikke var nogen tæringer i de gamle messing ventiler m.v. på trods af at det sikkert har være valgt så billigt som muligt dengang. Eneste tegn på alderdom var håndtagene i rødmalet jern, der var smårustne

Det meste af bronzedelene købte jeg i Lynettens bådservice, men det var et stort problem at få den sidste stump hjem. Senere fik jeg stumpen hos shipshop.dk, der har et mere komplet udvalg end Lynetten, og til lavere priser. Min erfaring er at Shipshop er i den billige ende med stort set alt bådudstyr, og mine leverancer er gået hurtigt og smertefrit.

Thomas Hernø, Dragør

.


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer