top

 

Maxi 777

From:  Eric Bramsen, e-mail: e.bramsen@get2net.dk
Date: 28-10-2002 (NG)

Som ny ejer af en Maxi 777 (nr 21) og iøvrigt uden kendskab til Maxi 77 kunne jeg ønske mig oplysninger vedr. trim.

Endvidere vil jeg montere log og ekkolod. Hvor kan disse gennemboringer bedst foretages?

Venlig hilsen

Eric Bramsen


From:  Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 29-10-2002

Tillykke med skibet.

Maxi 777 er jo en brøkdelsrig og derfor er det overvejende sandsynligt, at den trimmæssigt ligger tættere på Maxi Magic, Fenix og Maxi 909 end den gør på Maxi 77. Hvor man på de gamle Maxi'er sjældent har akut behov for at rebe storsejlet (det er mest noget man gør for at justere lidt på balancen), så er de nævnte brøkdelsriggede både meget mere afhængige af et godt storsejls rebesystem.

Jeg har kun haft min Magic i en sæson, men har da i hvert fald lært, at vejen til ufattelig dårlig sejlegenskaber gå gennem for sen rebning af storsejlet. Jeg vil overlade yderligere rådgivning til mere erfarne brøkdelssejlere og specielt Maxi 777 ejere.

Generelt sidder loggen bedst midtskibs foran kølen. Her er der passende jævn strømning uanset om man krænger. Log'en skal sidde i forskibet, så den virker hurtigst, når man forsigtigt går ind mod lavt vand. En klassisk placering er loggen 20-30 cm foran kølen og lod'et yderligere 20-30 cm foran. - men det afhænger jo af hvor man kan få plads til det inden på den anden side.

/Bjarke

Det siger vores medlemmer