top

 

Foldepropel til en Maxi 84

From: Jan Sørensen, e-mail: janlot@soerensen.tdcadsl.dk
Date: 04-12-2005

Min foldepropel er gået løs inde på bøningen/ der er opstået meget meget slør og enten skal jeg have en ny eller så skal den gamle repareres....min motor er en Volvo MD 7 og det orginale drev 110 S.. Er der nogen der kan hjælpe mig...gerne evt. med oplysninger hvilken propel jeg skal købe ( fabrikat og dimensioner..)....... og ikke mindst hvor kan en sådan købes bedst og billigst....?

På forhånd tak

Venlig hilsen.....Jan Sørensen.....


From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@maximalt.dk
Date: 06-12-2005

Med hensyn til dimensioner, så er det nemmeste nok at logge på www.gori-propeller.dk og vælge "Propeller calculation".

Man skal kende en mængde oplysninger om båden, men ikke noget der ikke er til at finde ud af. Det er hovedmålene på båden, motor og gearudveksling (afhænger af hvilket s-drev du har på).

/Bjarke


From: Morten Clausen, e-mail: morten.clausen@comxnet.dk
Date: 07-12-2005

Volvos egen 2 bladet foldepropel er ganske udmærket, -nok ikke den billigste men ej heller den dyreste.

mvh

Morten


From: Steen Andersen, e-mail: stan@oss.dk
Date: 08-12-2005

For de fleste bådejere med foldepropel er det kendt, at der med tiden opstår slør mellem aksel og propel, selvom møtrikken, der fastholder propellen på akslen, er spændt helt til.

Normalt vil problemet kunne løses ved, at man klipper et lille afstandsstykket til - f.eks. af plast/nylon, som monteres på akslen inden propellen monteres. Egnet materiale kan være låget på malespand eller andet med ca. samme tykkelse. Det vigtige er, at afstandstykket har en sådan tykkelse, at den monterede propel netop er fastholdt på akslen uden dog at være spændt hårdt fast. Det er også vigtigt at fylde godt med fedt mellem aksel og nav, når metoden anvendes.

Arrangementet holder fint en sæson og må derfor gentages hvert år. Dog er problemet et helt andet, hvis selve navet er gået løst i propellen. Så må man nok ofre en ny propel.

Steen Andersen, Maxi 87- Laplace


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer