top

 

Brændstofforbrug Maxi 84 m. Volvo Penta MD7a

From: Dan Jorgensen, e-mail: dan.jorgensen@volubill.com
Date: 08-06-2009

Hej Eksperter

Jeg har en Maxi 84 som har haft lidt problemer med brændstofmåleren. Den sad tilsyneladende fast, så en fuld tank meget hurtigt blev forvandlet til en tom tank og hvad der følger i kølvandet deraf.

Sejlladsen kunne nydes mere hvis jeg have en bedre fornemmelse af hvor meget brændstoffet egentligt rækker til, når nu vinden ikke lige passer og man skal igennem de smalle løb i Roskilde fjord.

Båden er udstyret med en Volvo Penta MD7a. Jeg har set forskellige steder på nettet at nogle regner med 1,5 liter per time, men det syntes jeg ikke lyder af meget.

Hvor meget brændstof forbruger i normalt?

Venlig hilsen

Dan


From: Flemming H. Nielsen, e-mail: f.h.nielsen@vip.cybercity.dk
Date: 26-06-2009

Hej Dan,

Forbruget på 1,5 L i timen er en meget god tommelfingerregel ved 5-6 knob i stille vejr, dvs. ca. 4 Nm per L.

Hvis du har den oprindelige tankmåler (den med vippearm) så skal du skifte den ud. Problemet er at målingen foregår ved et drejepotentiometer og når amen står og vipper omkring det samme punkt slides ledningerne i potentiometeret. Når det til sidst er slidt igennem vises der fuld tank indtil du når forbi det gennemslidte punkt, derefter begynder tankviseren at ”hoppe” og efter et stykke tid vises det reelle tank indhold.

Det er ikke særligt betryggende. Jeg havde selv samme oplevelse på en tur til Anholt hvor vi måtte gå for motor det meste af vejen i alt ca. 100 Nm. Jeg var ret imponeret over det ringe brændstofforbrug indtil nålen pludselig hoppede fra næsten fuld tank til halv tank!

Venlig hilsen

Flemming H. Nielsen
 


From: Dan Jorgensen, e-mail: dan.jorgensen@volubill.com
Date: 26-06-2009

Hej Flemming

Faktisk havde vi tankmåleren afmonteret i foråret med henblik på at udskifte den. Vi tjekkede den og den virkede tilsyneladende som den burde – ihvertfald da vi vippede den manuelt udenfor tanken, så den blev ikke udskiftet alligevel.

Siden tanken blev fyldt sidst har vi nok sejlet for motor 6-7 timer, dette skulle svare nogenlunde til 10 L, dvs. knap en trediedel af tanken forbrugt, men i praksis har måleren ikke rykket sig endnu.

Din forklaring holder meget godt stik med det vi oplever, så vi må nok hellere få lavet en udskiftning.

Tak for hjælpen.

Hilsen
Dan


From: John Andersen, e-mail: evajohn@stofanet.dk
Date: 04-07-2009

Vi har også en MD7A diesel, ca. 30 år gammel, og der er også en tankmåler med vippemåler, og tilsyneladende virker den OK. Vi bruger ca. 1,5 liter max pr. time, og vi har ALTID 10 liter diesel i en ekstra dunk, så hvad kan gå galt? Det kan godt være at en elektroniks måler virker bedre, men da problemet ikke er større end en reservedunk, vil jeg ikke bruge penge på en udsikftning, vi kan altid nå hjem hvis der skulle opstå problemer. Jeg synes motoren går rigtig godt efter de første 30 år, så bare sikr dig med en 10 liters dunk, og se hvordan det går! Nyd at Du har en gammel motor der bare kører deruda'.

Hilsen John Andersen, Maxi 84 "Duo" af Strib. 


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer