top

 

Motorhævebeslag

From: Hans Martinsen, e-mail: hansmar@post3.tele.dk
Date: 08-10-2009

Når man skal montere sit motorbeslag til påhængsmotoren skal det så sidde sådan at når beslaget er sænket helt så er pladen lige over skruen i vandlinien eller skal man have et hak eller to ekstra så man kan sænke den yderligere i høj sø.

Mvh
Hans MartinsenFrom: Thomas Hernø, e-mail: thomas@herno.dk
Date: 20-10-2009

Hej

Det kommer vist an på hvilken båd du har. Jeg har et vippebeslag på min Magic og en langbenet motor, og i nedklappet stilling sidder den i "passende" dybde i stille vand. Jeg kan med mine lange arme lige nå gearvælgeren (men den kan naturligvis forlænges f.eks. med et plastrør). Når der er meget sø suger propelleren luft, og jeg tror egentlig ikke at et hak eller to lavere stilling gør nogen forskel. I hævet stand kommer den op, så den kan vippes fri af vandet. Der er ikke nogen hak "til overs" på mit beslag.

Jeg erindrer fra sejlads i en Maxi 77 for mange år siden (så erindringen er måske lidt tåget) at 77'eren i højere grad dykkede agterenden ned og påhængsmoterens motordel kom betænkeling nær vandet. Magicen har mere volumen i agterskibet, og er ikke så tilbøjelig til at dykke ned. Jeg har også lagt mærke til volumenforskellen ved sejlads for sejl, her er det stort set umuligt at få vand på sidedækket af en Magic, men jeg har adskillige gang fået vand i cockpittet på 77'eren.

Thomas Hernø


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer