top

 

Slidte frølår = uheld = penge

From: Peter Thorsen, e-mail: pt@vicare-medical.dk
Date: 06-08-2010

Dette er blot til eftertanke:
Var ude i min 77´er i 7-8 sek./m nord for Helsingør. Havde storen oppe, mens rullegenuaen var rullet halvt ud og indhalet sikret i frølåret bagerst i skibet. Pludselig sprang indhalet ud af frølåret og genuaen fløj ud med meget stor kraft, så det hele rungede bagefter. Jeg greb indhalet og ville rulle den ind igen, men den kom ingen vejene. Jeg går op på dækket og kan konstaterer at Furlex´en er rullet ud med sådan en kraft, at den koblingsfjeder der sidder nederst og går ind i soklen til systemet, er hoppet op. Dvs. hele forstagsprofilen havde ikke fat og ikke kunne hives ind med tromlen.

Nu har jeg kun haft båd et enkelt år og tænkte ikke lige på at jeg ”bare” skulle have hivet sejlet ned, så med stor besvær, i pæne bølger, med skøderne flagrende bag mig, lidt for tæt på land, med en førstegangsstyr”dame” ved roret, fik jeg rullet genuaen ind ved håndkraft. Pyha. Det var sgu ik´ sjovt.

Nu skal jeg have fundet en der kan sy alle lig og et par huller i genuaen. Desuden skal Furlex´en have en tur. Det ser ud til en regning på omkring kr. 4.000,-, da der er knækket et eller andet når jeg kigger ned i ”adapteren”. Og alt det på grund af et meget slidt frølår til et par hundrede kroner. Heldigvis indgik der en meget pæn genua og en slidt stormfok med i købet til båden, så jeg står da ikke uden sejl.

Det er sidste gang jeg sparer på det slidte udstyr.

Mv. Peter Thorsen
ÅlsgårdeFrom: Jakob Bang, e-mail: Jakob.Bang@man.eu
Date: 18-08-2010

Hej

Jeg har prøvet lidt det samme, vi havde også kun et frølår.
Som ganske vist var næsten nyt, på trods af det kan linen springe ud af frølåret, vi kontaktede importøren af Furlex og han fortalte at man ALTID skal have en klampe bag frølåret, netop for at undgå en sådan situation.

Efter at vi monterede en klampe har vi aldrig haft problemer med vores rullesystem

Mvh
Jakob Bang
MAXI84-414


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer