top

 

Frostsprængt Fenix ror

From: Henrik Mortensen, e-mail: henmo@get2net.dk
Date: 20-02-2003

Jeg har en Fenix og mit ror er lige frostsprængt, ved I hvor jeg kan få oplysninger om hvordan jeg kan lave det. Det er flækket i bagkanten.

Hilsen HenrikFrom: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 20-02-2003

Pas. Jeg kender dog til problemet, med at der trænger fugt ind og så sprænger det om vinteren, hvis man ikke tager den lille prop ud i bunden, eller der er snavs derinde, så vandet ikke kan løbe ud. Jeg har dog kun hørt om problemet på maxi 68, hvor det er udbredt.

Jeg ved der er nogle der har prøvet at reparere det (dog kun på Maxi 68). Jeg husker desværre ikke navnene.

Hvis ikke det var for at et nyt kostede 12.000 kr, så burde man købe et nyt. Der er jo også nogle svagheder i ror-akslen (der er for tynd) og jeg vil tro det er forbedret på et nyt ror. Jeg ved det dog ikke med sikkerhed.

/Bjarke

From: Palle Klintrup, e-mail: palle@klintrup.dk
Date: 26-02-2003

Hej Henrik

Jeg har været ude for noget af det samme. Mit ror var flækket på et stykke på bagkanten , ca 80 cm. umiddelbart ikke noget der betød noget, men man er jo ikke helt tryg ved en revne i roret.

Jeg lavede det på følgende måde: Du skal have roret af for at reparere det. Spulede roret indvendigt så godt det kunne lade sig gøre gennem hullet i bunden. Tog en årefræser og lavede en smal rille ca 2 cm fra bagkanten ca 1 mm dyb. Borede 1.5 mm huller med 10 mm mellemrum i hele rillens længde. Derefter syede jeg med kobbertråd gennem hullerne hele vejen op så stramt jeg kunne ( metoden er også brugt til at lave joller med hvor du syr med kobbertråd på plywood og lægger en tynd glasfiber strimmel over bagefter, det er meget stærkt. ). Bagefter hældte jeg hempels epoxy lim ned i roret, så det kom ud af alle syhullerne. Da det var tørt, kunne jeg slibe og spartle den rille jeg havde lavet, så du ikke kan se at det er repareret.

Jeg har sejlet med det i 2 år og det er ikke revnet igen. Jeg synes, at det virker som en stærk reparation.

Mvh.

Palle Klintrup Maxi Fenix. 702 " SIF "


From: Henrik Mortensen, e-mail: henmo@get2net.dk
Date: 13-10-2003

hej, er der en der kan fortælle mig hvor bund proppen sidder på et fenix ror, evt. nogle mål så jeg kan bore mig frem til den.

MVH Henrik

Det siger vores medlemmer