top

 

Vand i Fenix

From: Peter Simonsen , e-mail: Peter.w.simonsen@ericsson.com
Date: 19-05-2004

Hvem kan hjælpe?

Jeg er den ulykkelige ejer af en Maxi Fenix, købt i pinsen 2003. Da motor og gear faldt fra hinanden på vejen hjem fra Egå til Struer efter køb, og dermed sendte ca, 2 liter olie ud i båden, var det lidt svært at lokalisere de næste problemer, nemlig vand, er det salt eller fersk. Vi har skiftede kontraventilen, pakket rorbeslag om, tætnet alle gennemføringer for kabel, skiftet alle skrog gennemføring, kontrolleret alle slanger for revner her i vinter, har prøvet at lægge aviser overalt i efteråret, men de bliver ikke våde. Båden er nu søsat igen, men der kommer stadig vand under motor, ca 0,5 liter i døgnet, også når den ligger stille på pladsen. Der er flere revner i glasfiber mellem bund og bænke samt tværgående bjælke foran motor. Er der nogen der har haft samme problem? Båden bliver nu omdøbt fra Balance til Bøwl, så passer det hele lidt bedre. Er medlem af Maxi klubben

Peter SimonsenFrom: Christian Hangel, e-mail: christian@hangel.dk
Date: 27-09-2004

Hej Peter

Jeg tror at vi kan lave en hyggeklub for uheldige nybagte Fenix ejere, jeg har lige købt en og da jeg sejlede den hjem tabte propellen et blad da jeg satte i bak i min hjemhavn, har nu købt en ny Flex-O-fold...... m.h.t. vand har jeg konstateret at der kommer en lille smule vand gennem et dræn hul ind i selve motorfundamentet, dog ikke mere end et snapseglas om dagen. da jeg købte båden konstaterede vi at der var kommet fersk vand ind gennem det lille vindue over motoren, men det jeg nævnte ovenfor er saltvand, jeg har endnu ingen forklaring, men hvis vi finder den kan vi jo give hinanden besked.

Christian HangelFrom: Christian Hangel, e-mail: christian@hangel.dk
Date: 29-09-2004

Hej Peter

Jeg kom lige i tanke om vandpumpen, er både dækselpakningen og simmerringene bag impelleren tætte, mine simmerringe er ikke helt tætte så der drypper det lidt også.....

Christian HangelFrom: Niels J Rasmussen, e-mail: cridland@webspeed.dk
Date: 01-10-2004

Hej

Vi købte en Fenix efteråret 03, som viste sig at være utæt som en si, men heldigvis (kun) ovenfra.Første lækage ved gribeliste på ruffet i sb side, ned med loftpladen afmontere gribelisten og montere igen med nye skruer og Sikaflex. Næste lækage under faldspil på ruf i bb side, ned med loftpladen igen, afmontere spil og genmontere med nye skruer og Sikaflex. Næste lækage over bb køje,som viste sig at stamme fra teakbænksatsen i cockpittet,som i forvejen var forsøgt tætnet med sillicone. Ingen vej udenom, så vi måtte købe en ny bænksats til hele cockpittet gennem Lidkøbing bådsnedkeri.Da vi klagede vores nød til sælger havde han selvfølgelig aldrig bemærket noget, men oplyste at han var skuffet og vred over henvendelsen, den arme mand. Nå men nu har vi da forhåbentlig en vandtæt båd, hvilket jeg også håber at du får.

Med venlig hilsen Niels J Rasmussen. Fenix 674From: Bjørn Borge, e-mail: bjorn.borge@no.abb.com
Date: 25-10-2004

Hei!

Vi hadde litt vann i Fenixen vår under motorgange. Problemet var at vakumventilen som sitter akter i båten (samme rom som rorstammen) var i ustand. Etter å ha byttet denne har vi ikke hatt vann i båten på 2 år. Har lært at denne bør renses minst en gang pr. år.

Bjørn

Det siger vores medlemmer