top

 

Maxi Fenix dinette ligger skævt i vandet

From: Torben Nielsen, e-mail: graaanden@get2net.dk
Date: 10-03-2005

Jeg har en Fenix dinette fra 1987 den ligger skævt i vandet, den hælder til bagbords side, når man kigger på vandlinien drejer det sig om 6 til 8 cm. Kan det være kølen der sidder skævt og hvordan måler man det ud?

Mvh. Torben Nielsen

From: Christian Hangel, e-mail: christian@hangel.dk
Date: 13-03-2005

Hej Torben

Det er et kendt fænomen, som jeg også har set beskrevet på en af de svenske hjemmesider. Det skyldes at apteringen er asymmetrisk, og at tankene er placeret således at de skulle opveje vægten af pantryet. Hvis du fylder både vand, diesel og evt. holdingtank helt op hælder båden sikkert til den anden side da de tilsammen vel indeholder ca. 140 kg.... Teoretisk skulle man vel forestille sig at der var balance ved ½ fyldte tanke = ca. 70 kg, hvilket passer meget godt med at en person der står i den ene side af båden krænger den 6- 8 cm.

Hvis du vil sikre dig at kølen sidder rigtigt under båden (selv om jeg jævnfør ovenstående ikke mener at dette er problemet) måler du girdmålet fra midten af kølens bund og op til relingslisten på begge sider af båden med et målebånd, disse mål skulle være ens.

m.v.h. Christian Hangel, Fenix 981

Det siger vores medlemmer