top

 

Maxi 95, utæt mastefod

Date: 27-11-2002

Maxi 95 1978 utæt mastefod

Hej! Jeg har et problem med mastefoden hvor der kommer vand ind i båden som løber ned i sumpen og på bordet. Det er formentlig vand som samles inde i masten og løber over mastefodskraven. Jeg har prøvet meget forskelligt men intet har løst problemet. Er der nogen der kan hjælpe med problemet?

Ivan

From: Raptus, e-mail: pedersen.hep@mail.tele.dk
Date: 07-01-2003

Hej,

Her en lille opskrift på hvordan jeg, og andre Maxi 95 ejere, har løst dette problem. Operationen gennemføres når båden er afrigget.

Beklædningen omkring mastestøtten i ruffet fjernes. Mastefoden demonteres med de bolte der går gennem ruffet og mastestøtten fjernes helt. I mastestøttens bund bores et skråt hul i glasfiberen, så der kan laves et lille afløb fra bunden af mastestøtten og ud til motor sumpen. Som afløb har jeg indstøbt et lille stykke elektriker rør. Sørg for at der efter indstøbningen af røret ikke er noget rå glasfiber tilbage. Brug en tokomponent vandtæt spartelmasse eller en vandtæt lim f.eks Araldit. Den rå glasfiber kan ikke tåle vand.

Efter at alle dele er rengjort "pakkes" mastefoden indvendig mod mastestøtten, mod ruffet og i boltehullerne med sikaflex, samtidig med at mastestøtten monteres igen. Lav evt. forinden en pæn krave af træ, som inddækning i loftet omkring mastestøtten, når du alligevel har mastestøtten ude.

Mvh
Raptus

From: Lars Thomsen, e-mail: lars.thomsen@starch.dk
Date: 25-04-2006

Har du stadig den gamle type mastefod i silumin (aluminiumlegering), så vil den på et tidspunkt korrodere og trykke så hårdt på dækket at der dannes buler i glasfiberen. Det bedste er at udskifte mastefoden med een i rustfrit stål og lægge den ned i frisk tætningmasse som fylder bulerne ud. Vandet kommer ind mellem glasfiberdækket og mastefoden

Lars Thomsen

Det siger vores medlemmer