top

 

Stævnrørsleje Maxi 95

From: Thomas Jensen, e-mail: j.vinther@jensen.mail.dk
Date: 12-12-2004

Jeg har tidligere skrevet en artikel sammen med Dennis fra Dansk Maxi Klub om udskiftningen af stævnrørslejet på en Maxi 95. Dengang skrev vi, at lejet kunne købes i Sverige i Raa for ca. 500 kr. Men forretningen i Raa er lukket, dog er en ny ved at åbne, men er der nogen der ved hvor jeg kan få et stævnrørsleje til en Maxi 95 uden det skal fabrikeres herhjemme?

Hilsen
Thomas

From: Jørgen Hedegaard, e-mail:jorgen.hedegaard@mail.dk
Date: 22-12-2004

Hej Thomas.

Jeg har lige skiftet stævnerørsleje på min maxi 95, årg. 80 , 1085. Den var udstyret med et fiberleje , ca. 8 cm langt, som sad i en bøsning bagerst ved skruen. Jeg kunne bestille lejet ved MJ værft i Augustenborg, de forhandler Volvo penta mm, og han havde det hjemme på 2 dage. Fiberlejet skal så blot presses i, hvilket jeg klarede i en presser uden problemer.

Jeg skiftede i øvrigt også til en blackjack ved samme lejlighed, så nu er der ”rent bord” under dørken. Det var også en forholdsvis let operation.

Venlig hilsen Jørgen Hedegaard

From: Kim Nedergaard Jacobsen, e-mail: kim.n.jacobsen@dk.abb.com
Date: 30-12-2004

Hej Jørgen Hedegaard,

Jeg har netop konstateret at der er 1-2 mm slør i mit stævnrørsleje på min Maxi 100 fra 1983. Jeg kan se på dit svar til Thomas den 22-12-2004 at du nævner noget med på presset fiberleje samt blackjack som skulle være en fornuftig løsning. Det stævnrørsleje som sidder på min Maxi 100 har en længde på 50mm samt et ø mål på 25mm x 38mm omkranset af en blød aftagelig gummiring og jeg havde indtil dato haft den opfattelse at konstruktionen var ens på både Maxi 95 og Maxi 100, men det lyder ikke sådan ud fra din beskrivelse, når lejet ligefrem skal presses på.

Mit leje ser ikke ligefrem slidt ud, men er det naturligt for Maxi 95/100 at akslen kan skubbes 1 mm i selve stævrørslejet til hver side ? Jeg har lige vedhæftet et par fotos så du kan se hvordan det ser ud i virkligheden.
Hvis en anden Maxi ejer har erfaring med udskiftning af den type stævnrørsleje med en anden og bedre type så høre jeg gerne fra jer, samt hvor man kan skaffe sådan en type billigst muligt.

Venlig hilsen og godt nytår

Kim Nedergaard Jacobsen

From: Jørgen Hedegaard, e-mail:jorgen.hedegaard@mail.dk
Date: 04-01-2005

Hej Kim

Jeg kan se på billedet, at mit system er det samme. Inden i bøsningen, som er omkranset af en gummiring, var der på min indpresset et fiberleje, som jeg blot fik skiftet. Såfremt din gummiring er dårlig, kan MJ i Augustenborg også skaffe denne.

Med hensyn til blackjack er den en erstatning af det 25 år gamle fedtsmurte leje, der sidder for enden af stævrøret og omslutter akslen for at stoppe vandet. Det er en originalt Volvo anordning, som er let at udskifte, pris ca. 600,-. Såfremt du er i tvivl, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 74441654, 20458654.

venlig hilsen
Jørgen Hedegaard

Det siger vores medlemmer