top

 

Ratstyring MAXI 95

From: Hans-E Pedersen, e-mail: hans-e@pc.dk
Date: 12-11-2005

Ratstyringen på min MAXI 95 er meget slidt i den aksel hvorpå rattet sidder, og skal udskiftes her i vinter. Jeg vil derfor gerne høre hvad andre har gjort, og om nogen har erfaringer med det system som Thomas Heden sælger, hvor man kun har en ratomdrejning fra fuld ror styrbord til fuld ror bagbord. Det vil jo give en noget livligere styring, men bliver den for hård på rattet?

Hilsen Hans-E.

From: Thomas W. Jensen, e-mail: MAW@webspeed.dk
Date: 16-11-2005

Jeg har selv undersøgt ny ratstyring til maxi 95. Umiddelbart har jeg fravalgt hydraulikstyring, da jeg vil have et simpelt system hvor man kan mærke rortrykket. Så derfor har jeg kigget på den fra Hedén. Jeg fik også et telefonnummer til en ejer af en dansk Maxi 95 som havde installeret systemet. Ham ringede jeg til og spurgte blandt andet om det var et problem med de færre omdrejninger. Men det havde han ikke problemer med, og han var godt tilfreds med systemet.

Så jeg spare stadig op… Hvis du overvejer at købe systemet, så kunne det være at vi kunne opnå en rabat hvis vi er flere der bestiller samtidig. Jeg kender måske én til der vil være med.
 Hilsen
Thomas

From: Hans-E Pedersen, e-mail: hans-e@pc.dk
Date: 20-11-2005

Hej Thomas tak for dit svar.

Jeg overvejer ikke at købe systemet fra Heden, men er selv ved at lave et system ud fra de billeder der er på hans hjemmeside. Dog vil jeg lave en ratconsol med kuglelejer istedet for de oliebroncelejer han bruger. Til rorstammen har jeg lavet en kvadrant hvorpå wirerne går. Jeg skulle bare høre om erfaringer med ratomdrejninger, inden jeg bestilte et kædehjul.

Venligst Hans-E.

From: Lars Thomsen, e-mail: lars.thomsen@starch.dk
Date: 25-04-2006

Jeg byttede også pakning i ratkrandsen ud hvert år - det er let gjort, men alligevel. Så monterede jeg for mange år siden en bøjle i rustfrit stål på bordet lige foran rattet. Bøjlen er en lille smule højere end ratett og vi holder og støtter os nu til bøjlen med det resultat, at vi ikke har haft behov at skifte pakning i 15 år.

Lars Thomsen

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer