top

 

Udskiftning af stævnrør på Maxi 95

From: Jens Birger Kristensen, e-mail: albatros@paradis.dk
Date: 20-03-2006

Jeg skal måske have udskiftet mit stævnrør. Hvordan gøres dette ? Borer man det ud eller hugger man ned igennem oppe fra kahytten og på den måde piller det gamle rør ud og nedlægger et nyt og derefter støber til igen eller hvordan?????

Desværre er det muligvis ikke kun stævnrørslejet men hele stævnrøret der skal skiftes ud, idet at flangen er ødelagt. Stævnrøret har ikke lidt skade. Og så er det spørgsmålet om jeg kan få drejet en ny flange der passer hertil eller jeg skal gå den sure vej og få skiftet hele stævnrøret og på den måde at få både rør og flange til at passe sammen, som min mekaniker siger.

Jeg er lidt ærgerlig over og skal hen og hugge stævnrøret ud da det er en større reparation! Og så er det om der nogle fortilfælde af samme slags reparation og hvor går jeg hen og får oplysninger om dette?

Har du eller nogen erfaring med dette eller er der et værft der kan fortælle hvad man gør?
Håber du kan hjælpe mig med en forbindelse, da vi jo gerne skulle have skibet i vandet så snart det er forår igen!
På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Birger Kristensen

From: Lars Thomsen , e-mail: lars.thomsen@starch.dk
Date: 24-04-2006

Jeg har set en 95'er i Egå, der fik skiftet stævnrør. Det gamle blev hugget fri fra siden udefra og det nye glasset på plads lige så let.

Ved montering fra værft blev motor med aksel og stævnrør linet op, hvorefter stævnrørert blev støbt fast med en plast masse. Den bliver sprød med tiden og der kan komme vand ind langs stævnrøret.

Min 95-er blev utæt, men jeg kunne nøjes med at skære en ca. 2 cm bred rille allerbagest - helt ind til stævnrørert og så glasse det til igen. Det har holdt tæt i ti år nu.

Lars Thomsen

Det siger vores medlemmer