top

 

Profurl eller Furlex på Maxi 95?

From: Even Endresen, e-mail: emendres@broadpark.no
Date: 20-02-2007

Jeg skal bygge om til rulleforstag på min Maxi 95, og lurer på følgende:

1. Seilmakeren anbefaler Furlex. dette fordi jeg likevel bør bytte forstag sier han, og i Furlex følger dette med. Bør jeg bytte forstaget nå? Da kan jeg samtidig bytte all stående rigg. Båten er fra 1981, og stag/ vant er inspisert jevnlig uten å finne feil. Hva har andre folk gjort?

2. Er Profurl mye vanskeligere å montere i forhold til Furlex?

Mvh,

Even Endresen


From: Per Hald, e-mail: perhald@mail.tele.dk
Date: 05-03-2007

Hej Even

Hvorfor vælge Profurl og/eller Furlex til maxi 95 ? Sidste år valgte jeg at skifte rulleforstag på min 95'er og mit valg faldt på Plastimo model 810 S og det har jeg absolut ikke fortrudt. Det glider utroligt let, lettere end mit Furlex jeg havde på min gamle båd, og det var et nyt Furlex jeg købte og fik sejlmageren til at montere.

Du kan bevare dit gamle forstag med vantskrue og har derved mulighed for at justere forstaget. Det er utrolig let selv at montere, der er en nem og let forstålig vejledning med. Og det bedste af det hele, det koster kun under halvdelen af et Profurl og Furlex og behøver jo så også kun at holde den halve tid, men jeg har nu tiltro til at det nok skal holde lige så lang tid som de to andre typer.

Hilsen * Freja* af Kalundborg

Per Hald


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer