top

 

Maxi 95 - utæt ved rorstamme

From: Tim Nielsen, e-mail: cqbaad@gmail.com
Date: 11-02-2010

Jeg er ejer af en dejlig maxi 95, men når jeg sejler kommer der vand ind ved rorstammen, er der nogen der kender størrelsen på den paksnor der har siddet der engang, eller en erstatning for den, jeg tænker måske en o-ring eller ligende? Og hvor får jeg fat på sådan en?

Maxi Hils
Tim Nielsen D632

From: Ole Frydensberg, e-mail: ole@fryd.dk
Date: 13-02-2010

Hej,
jeg tror du er på rette spor ved at rette fokus på pak-snoren. Vi var lang tid om at finde årsagen. Vores blev skiftet af Sydsjællands Shipservice i Vordingborg, som måske kan give dig et råd.

sejlerhilsener
Ole
Maxi-95

From: Thomas W. Jensen, e-mail: maw@webspeed.dk
Date: 17-02-2010

Hej Tim,
Du skal sandsynligvis bare stramme pakningen, det er et ganske almindeligt problem på en Maxi 95. På rorstammen bag sidder der en møtrik og en kontra møtrik. Løsn kontra og stram møtrikken lidt og stram kontra igen (lyder måske besværligt, men nemt når du står der). Du skal selvfølgelig bruge et par gode vandpumpetænger. Jeg strammede mit for 10 år siden, og har ikke haft utætheder siden.

Med venlig hilsen
Thomas

From: Tim Nielsen, e-mail: cqbaad@gmail.com
Date: 18-02-2010

Hej Thomas
Ja, jeg er helt med på det med kontramøtriken, men en tidliger ejer har haft en rorskade og har haft afmonteret roret og i den forbindelse er pakningen/paksnoren forsvundet - tror jeg! Jeg har nu selv haft roret af for at rep. roret ordentligt - og der er ingen paksnor i nu som jeg mener der skal være.

Og så var det jeg tænkte og der var nogen der kendte størrelsen og måske matrialet af den paksnor? Men nu har jeg via hjælp fra Svien fra Norge - på den norske maxi klubs hjemmeside fundet ud af at det er en flettet glasfibersnor ala dem til brændeovne så nu er det bare at afmonter" kontramøtrik og den anden møtrik for at måle hvor størrelse snoren skal være og så en tur til der nærmeste pejsecenter.

Når vejret tillader det og jeg har været nede i båden skal jeg nok komme tilbage med min løsning.
Håber dette kan hjælpe andre til mere sejlads og mindre problemer!

Hilsen Tim Nielsen D632 Frederiksværk

From: Michael moreau, e-mail: moreau@adslhome.dk
Date: 10-04-2010

hej Tim og Thomas
Har lige søsat min dejlige maxi 95 og opdaget en lille utæthed ved rorstammen ( ca 1,5 litter i døgnet )der hvor den møtrik skal strammes er det når båden er på land eller er det inde i agterkahytten har i eventuelt billeder.

Med venlig
Michael moreau
Maxine af Roskilde

From: Tim Nielsen, e-mail: cqbaad@gmail.com
Date: 16-04-2010

Hej Michael
Det er inde i agterkahytten at du spænder møtrikken til paksnoren, men jeg kan godt være i tvivl om det er ror pakningen for jeg fik ikke vand ind når jeg lå i havn, men kun når jeg sejlede.  

Hvis det det er ror pakningen er det bare at flytte madrasserne løfte lugen, for at blotte rorstammen, på rorstammen er der to sekskantet møtrikker den øverste der strammer pakningen og den nederste som låser den øverste – først løsner du den nederste møtrik for at spænde den øverste en ¼ omgang derefter skal du spænde kontramøtrikken igen, hvis det ikke er nok prøv med en ¼ omgang mere.
Hvis du har brug for billeder så send mig lige en mail.
Jeg vil meget gerne høre om resultatet.        

Venlig hilsen
Tim Nielsen
Liseleje

From: Carsten Jakobsen, e-mail: carsten.jakobsen@skanderborg.dk
Date: 17-04-2010

Utæt rorstamme på Maxi 95.
Jeg har skiftet pakning her i foråret på rorstammen.
For at komme til møtrikken, skal man have den øverste del af rorstammen. Jeg måtte bruge en aftrækker for at få adskilt dette. Pakningen fik jeg tilsendt fra Hvide Sande Båd og Motorservice.
Katalognummer S827014 Talgpakning 1/4" til 50kr. Pakningen er en kvadratisk snor (1/4") og ligner den snor man bruger i en pejselåge, men kan ikke bruges i stedet for talgpakningen.

Med venlig hilsen
Carsten Jakobsen
Maxi 95. no.348
 

From: Michael moreau, e-mail: moreau@adslhome.dk
Date: 19-04-2010

Hej Tim
Jeg takker for dit svar. Har forhørt mig omkring og fundet ud af at der sider en fedtsnor ( som man kan finde i det katalog der hedder nautisk udstyr på side 376 og findes i 6 tykkelser ) men man kan bytte den ud med en o ring men det foregår når båden er på land.

De siger også at sådan en kold tør vinter som vi har haft godt kan gøre fedtsnoren lidt hård og tør og at den så skal fugtes og masseres lidt min er i hvert fald blevet tæt igen både i havn og når vi sejler så hvis der ikke sker noget uforudset så venter jeg til at vi skal på land igen med at gøre noget ved det.

MVH
Michael Moreau
Maxine af Roskilde

From: Tim Nielsen, e-mail: cqbaad@gmail.com
Date: 05-06-2010

Hej michael
Jeg er ikke i tvivl om at du kan skifte snor i vandet, da overkanten ligger over vandlinien, den sene respons er fordi jeg nu har lidt erfaring vedr. min nye fedtsnor og den er helt tæt :-) så det er bare dejligt. Jeg prøvede tidlige med en en o-ring men den haved ikke de rigtige dimentioner så forsøget var ikke godt, og uden noget godt resultat!

Tim Nielsen maxi 95 D632

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer