top

 

Maxi 95 - Osmoseblære

From: Anders Christian Pinholt Kancir, e-mail: kancir@gmail.com
Date: 16-10-2011

Hej
Vi har en maxi 95 fra 1979, en dejlig båd. Sidste vinter sleb jeg bunden helt ned og behandlede den efter alle kunstens regler med primer og spartling og troede så at alt var velforvaret i mange år. Men da jeg tog båden op var der vel 50 - 75 blære osmose og hvad gør man så?????.
Er der en eller flere der har nogle gode råd eller erfaring til hvordan jeg får det væk. Er det nok at bore ind hvor blæren er og behandle med alt hvad der skal til eller er det større område der skal væk?????.

Hilsen
Birger ( Maxi 95)

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: bjarke@grevestrand.dk
Date: 16-10-2011

Det lyder meget mærkeligt. Jeg har aldrig hørt om en Maxi 95 med osmose. Er du sikker på det er osmose? Hvad smager vandet i boblerne af ?
Bjarke

From: Kristian Bønnerup Jensen, e-mail: kristian.boennerup.jensen@tradium.dk
Date: 02-11-2011

Hej Birger
Tror heller ikke det er osmose du har i din båd. Har selv renset bunden helt ned på min Fenix og behandlet den fra bunden igen. Jeg fik også en del blærer som du beskriver. Er blevet fortalt at det skyldes at bunden ikke var tørret tilstrækkeligt godt af for fedt og skidt før du maledede den igen. Eller der har været fugtigt i vejret da du malede den.

Kras blærerne op og slib områderne med en lille rundel på en boremaskine og lad det tørre godt ud. Evt. vinteren over. Tør derefter stederne over med acetone eller andet fedt fjerner. Brug rent sted på kluden til hvert sted. Herefter kan det spartles.

Mange hilsner
Kristian Jensen

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer