top

 

Rød stribe på Maxi 87

From: Michael Olsen, e-mail: olsen@mad.dk
Date: 17-12-2006

Hej

Vores Maxi 87 har en blå stribe som er malet på og som efterhånden ikke er pæn længere... Vi overvejer nu at male en rød stribe. Så er spørgsmålet bare hvilken farvekode har Maxi´s røde stribe og hvilken maling skal vi bruge...

Mvh - Michael

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 19-12-2006

Jeg tror der er frit valg. Maxi'er har aldrig været røde som standard. De tidlige 77'ere var brune (1972) og grønne (1973+1974) men fra og med 1975 har de alle være blå fra værftet.

Faktisk er striben heller ikke malet på. Hvis den er malet på din, så er det noget en af de forrige ejere har gjort. Prøv at se godt efter, for det er svært at se forskellen, men fra start var det faktisk gelcoaten der var indfarvet men i 1978 (ca) skiftede man til at sætte en stykke selvklæbende farvet folie på flushkanten. Som det ses på billederne gør det en væsentlig designmæssig forskel. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg synes det "letter" lidt på bådens design og får den til at se lidt mere elegangt ud.
 
Hvis din båd er med farvet gelcoat, så har du faktisk mulighed for at polere den op. Gelcoaten er jo tyk, så med fint vandslibepapir og rubbing kan man få den pæn. Er din båd med folie, så er det meget meget let at tage folien af og købe noget nyt man kan sætte på. Er der malet oven på det originale er det lidt mere besværligt og så kan det godt være man må ty til en gang maling oven på det eksisterende.
Hvis man gerne vil "skifte design" til folien (på det højre billede) er det muligt. Jeg gjorde det på min 87'er. Jeg skrev en "halvfærdig" artikel om emnet som du kan se her. Bemærk det er et halvstort arbejde, men hvis man alligevel skal ordne ruder og andre småting, så er det til at holde ud.
Bjarke

From: Østen Mikal Ore, e-mail: noerdam.ore@mail.tele.dk
Date: 07-02-2007

I brochuren fra sidst i 70'erne står det faktisk noget om en Maxi 87 special-udgave ('Nyheter på Maxi 87' - som du også henviser til i svar ang. skylight - nr. 510) der tilsyneladende er leveret med bl.a. ratt og skylight, og at disse ekslusivt sejlende skulle lyse op med en rød stribe...

Så jfr. dit svar, er der måske alligevel nogle originalt rød-stribede derude.

Østen Mikal Ore,
Silkeborg

Det siger vores medlemmer