top

 

LVinduer til Maxi 87

From: Gitte Seiler, e-mail: g.seiler@mail.dk
Date: 20-11-2007

Skal have nye vinduer monteret i min maxi 87. Er der nogle der har gode bud på hvor disse fåes til rimelige penge ? - helst ikke det helt store "gør det selv projekt"!.

Har været i kontakt med Ometall, Sverige med de vil kun distribuere gennem dansk forhandler til ca 9.000-10.000 kr for komplet sæt, hvilket er lidt i overkanten af budgettet.

M.v.h Gitte Seiler;
"Frigg af Lynæs"

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 20-11-2007

Hej Gitte,

De normale ruder (uden indfatning) kan Du få hos Peter Svahn (http://www.maxispecialisten.se/) eller Thomas Hedén (http://www.garbo.us/)

Begge steder (der er svenske og gerne leverer til danmark) koster sættet knap 4.000,-

Husk at montere ruderne rigtigt i butyl og ikke noget med silikone eller sikaflex. Skal man lave det rigtigt pænt kan man lave en butylfuge inderst der holder det tæt og en lille pyntefuge yderst i sikaflex.

Ruderne i indfatning fra Ömetall har jeg ikke erfaring med men jeg ved at Thomas kan skaffe dem. Kender dog ikke prisen, men de er sikkert dyre.

Om de er svære at sætte I ved jeg ike, men det kan være der er andre læsere der har prøvet det.

Bjarke

From: John W. Christensen, e-mail: john.w.christensen@mail.dk
Date: 23-11-2007

Jeg har bestilt ruder til min Maxi 87 gennem den danske agent - HD Bådudstyr - og forventer at få dem levere en af de nærmeste dage. Ruderne der produceres af Ö-Metal i Sverige, er lavet af hærdet glas monteret i eloxeret søvandsbestandigt aluminiums ramme. Yderramme er mørk og passer til bådens udvendige bemaling, som er sort.

Inderramme er i aluminiumsfarvet og passer til bådens indvendige lyse farver. Som en smart detalje er der i yderrammen ilagt et Maxi 87 logo mellem de to vinduer. Henset til at båden pt. ligger i syd Frankrig, og ruderne først blive monteret en gang i løbet at april måned næste år, kan jeg desværre ikke oplyse om evt. problemer omkring monteringen.

Når jeg en gang til foråret har fået ruderne monteret, vil jeg fremsende et indlæg med foto til Maximalt, så Maximalt læsere kan se resultatet - som forhåbentlig bliver tilfredsstillende.

Med sejler hilsen
John W. Christensen
Maxi 87 "YVONNE"

From: Michael Olsen, e-mail: olsen@mad.dk
Date: 28-11-2007

hej...

Jeg har monteret ruderne fra Ö-metal i min Maxi 87... Det ser bare Pi... godt ud... Når jeg selv skal sige det... Der bliver en rigtig flot slutning inde i båden fra alu rammerne, det var faktisk rigtigt nemt at montere. Der var lidt "bøvl" med at støbe glasfiber rundt om hullerne da de gamle ruder var fjernet men ellers var det rigtigt nemt. Bare man er extremt omhyggelig med at krue skruerne i stille og roligt en efter en og lade ruderne "falde ind" efterhånden som man strammer skruerne.

Køber man (som jeg gjorde) ruderne hos Thomas Heden følger alt med tætningsmasse etc. dog var jeg nød til at købe andre længere skruer) da de medføgende skruer ikke var lange nok til at nå stagene da ruderne skulle monteres...

Det er dyrt, det er lidt bøvlet... Men det bliver rigtigt flot når man er færdig...

Mvh - Michael

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@GreveStrand.dk
Date: 22-05-2008

John W. Christensen har lavet en beskrivelse at monteringen af de nye ruder. Da den er af generel og varig værdi, har jeg lagt den under 'Teknik og vedligehold'.

Tryk her for at gå direkte til Johns beskrivelse af vindues monteringen

Bjarke

Det siger vores medlemmer