top

 

Lorem Ipsum is simply dummy text

From: Bjarne Bach Pedersen, e-mail: b_bach@dadlnet.dk
Date: 09-09-2000
Time: 23:00

Er der nogen der har gode forslag til indretning af søtoilet med holdingtank i Maxi 87. Jeg har et PortaPotti toilet nu.

Hilsen Bjarne Bach Pedersen Tlf. 86104181

From: Bjarke, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 10-09-2000
Time: 12:37

Jeg troede faktisk at alle 87'ere havde søtoilet. Hvad årgang er den ??

Anyway, på min egen 87'er er der monteret et af de der alm RM69 toiletter. Det sidder meget godt, men jeg synes ikke kvaliteten er i top.

Afløbet er ført igennem skottet til 3-kant køjen og under denne har jeg holdingtank og vandtanken liggende:


Søventiler er tilgængelige gennem en luge i gulvniveau. Pumpen til at tømme med er tilgængelig gennem lem under hynden.

Jeg har dog tre ulemper/bekymringer ved konstruktionen, som du skal tænke over:

1: Holding tanke er en af de der sorte "sække". Når man går ned i båden efter den har været lukket længe (mere end en uge) lugter der ikke særligt godt i båden. Der lugter egentligt ikke af "lort", men det er nærmest gummi'et fra tanken der lugter (tror jeg). Jeg har skiftet alle slanger til den lugttætte type (dyrt!) for at minimere lugtgenerne, men det har ikke hjulpet meget. Derfor tror jeg det er "sækken" i sig selv der lugter.

2: Konstruktionen giver meget vægt hel ude i spidsen af båden og det er jo i strid med god "kapsejlads konstruktion", hvor man skal sørge for at have så meget af vægten i centeret af båden. Jeg ved dog ikke hvor meget det betyder....

3: Konstruktionen holder loven i nogle år frem, men hvad sker der når man en skønne dag SKAL kunne tømme tanken med en suger i havnen. Det efterlade min konstruktion ikke muligehed for, og jeg er i tvivl om det overhovedet er muligt at "suge" fra sådan en gummisæk.

Jeg håber disse erfaringer kan hjælpe dig. Jeg tager gerne digitalkamera'et med i båden og tager nogle billeder, hvis det kan hjælpe.

Yderligere håber jeg på at nogle andre kan være behjælpelige med at svare på mine problemer/bekymringer ...

/Bjarke

Det siger vores medlemmer