top

 

Maxi 77 storsejlsfald i bekneb ?

From: Carl Vesti Hansen, e-mail: cvh@tdc.dk
Date: 03-05-2003

Hvorfor sad storfaldet fast i masten på min Maxi 77 ?

Jeg havde netop sat mast på min Maxi 77 og under det afsluttende check af at alt var, som det skulle være, opdagede jeg, at storfaldet ( den del, der består af tov ) sad fast inde i masten. Jeg kunne kun med stor møje og besvær trække faldet lidt frem frem og tilbage, men let gik det absolut ikke. Et tur op i masten viste, at hjulet, der styrer faldet, gik let og problemfrit - det samme var tilfældet med hjulet ved mastefoden. Faldet måtte altså sidde fast i et eller andet inde i masten, men hvor og hvorfor ? I masten går blot de 2 fald, elkabel til mastelanternen samt spilerfald, der kommer ud ca. halvvejs oppe på masten.

Der var derfor ikke andet at gøre end at tage masten af igen, og da den atter lå på jorden, var faldet pludselig kommet løs af sig selv og kunne nu trækkes gennem masten uden problemer ???

Hvad har faldet siddet fast i ? - er der nogen, der kan hjælpe mig med en forklaring på dette mysterium. Masten er den gamle sorte type med delta form.

Med venlig hilsen

Carl Vesti Hansen, cvh@tdc.dk, Maxi 77, nr. 2719

From: Arne Lindh, e-mail: arne.lindh@telia.com
Date: 04-05-2003

Hej. Jag har varit med om att ett fall fastnat inne i masten på en Maxi 77. Orsaken var att det fastnat under fästet för undervantet inne i masten. Genom att lossa på vantet fick vi fallet att lossna. Nu vet jag inte om allt heter likadant på danska, hoppas ni förstår vad jag menar.

Hälsningar från Arne Lindh ägare till Maxi 84 nr 630, s/y Olivia S:t Anna, Sverige

From: Bjarki Rasmussen, e-mail: bjarki@lykkegruppen.dk
Date: 06-05-2003

Hej

Jeg så lige dit indlæg i Maximalt.dk og jeg var dybt forbløffet for jeg har netop det akkurat samme problem som dig men jeg har ikke fået taget min mast ned endnu. Min båd er også en Maxi 77 nr. 2477 Vi havde sat masten op og så opdagede jeg at storsejlsfaldet sidder fast i et eller andet og jeg ved ikke hvad der er. Det kan godt bevæge sig en lille smule hvis jeg bruger kræfter. Jeg tager masten ned en af dagene så måske finder jeg forklaringen på dette mysterium.

Med venlig hilsen Bjarki Rasmussen

´Vores båd hedder Montelimar og ligger i Dragør.

From: Carl Vesti Hansen, e-mail: cvh@tdc.dk
Date: 03-05-2003

Hej Bjarki

Jeg har netop modtaget en mail fra en svensk Maxi ejer, der har haft det samme problem, og hvor det viste sig, at faldet var kommet i klemme i det T-stykke af undervanten, der sættes ind masten lige under sailinghornene.

Han løste problemet ved blot at slække undervanten, så måske det var værd at prøve, før du piller masten ned.

Venlig hilsen

Carl Vesti Hansen. "Lady in red" i Marselisborg havn

From: Bjarki Rasmussen, e-mail: bjarki@lykkegruppen.dk
Date: 08-05-2003

Hej Carl

Tak for det gode råd. Faldet var rigtig nok kommet i klemme ved undervanten. Faldet sat i klemme i hjørnet af masten ved bagkanten og når man sætter T-stykket ind så kommer faldet i klemme og kan ikke kommme fri på grund af T-stykkets særlige form. Jeg kunne ikke få det fri ved at slække på vanten men måtte klatre op i masten og tage T-stykket ud før det kom fri.

Tak for oplysning

Med venlighilsen Bjarki 

Det siger vores medlemmer