top

 

Flytte spillene på maxi 77

From: Thomas Thomsen, e-mail: t@vicki-thomas.dk
Date: 02-02-2004
Er der nogen af jer der har erfaring med at flytte spillene på en Maxi 77 ned på cockpit-karmene? De sidder rimeligt meget i vejen der hvor de sidder originalt, især når man har en af de store sprayhoods. Jeg har tænkt mig at få lavet en "platform" i rustfrit stål og så lade spillene går en lille smule ud over kanten af båden. Spillene er lige bestilt. Det er den mindste model Andersen spil (ST-12 mener jeg de hedder), er det den korrekte størrelse? Er der nogen overvejelser jeg skal have med ved sådan en operation?

Med venlig hilsen Thomas Thomsen Maxi 77 Sejl nr. 2311

From: Rasmus Thykier, e-mail: rasmus@page.dk
Date: 07-02-2004

Hej Thomas.

Jeg er ikke erfaren sejler, men jeg har besluttet alligevel at svare efter bedste evne (sortér selv det fra, du ikke kan bruge til noget).

På min Maxi 77 er der såvel spil på de originale placeringer og længere agterude. Jeg har fundet et billede der illustrerer det meget godt. De er fastgjort på træunderlag.

Jeg bruger ofte de bagerste spil, da de sidder tæt på roret og dermed er lettere at nå.

Der er slet ingen problemer, når det er den største genua jeg har på (har ikke "rullesteg") og bruger den lille skødeskinne lige foran det bagerste spil. Hvis jeg sætter en af de mindre genuaer/fokke på og skøder på de alm. skødeskinner længere fremme, så kommer skødet let til at stå og slide i gelcoaten, hvis ikke man lige lægger en enkelt rundtørn omkring de oprindelige spil. Hvis man gør det, har jeg ingen problemer med også at anvende de bagerste spil sammen med de mindre forsejl.

Hvis man nu fjernede de originale spil helt, så vil jeg tro, at man skulle have en eller anden form for blok der kunne skabe lidt afstand og holde skødet fri af gelcoaten - specielt lige der, hvor "knækket" er (brønden starter). Måske kunne du lade de originale spil blive siddende, men blot bruge de bagerste til dagligt - så har du også et par "reserve-spil", hvis der skulle ske noget med de andre.

Igen vil jeg fremhæve, at jeg ikke har så meget erfaing, så det er muligt, at noget af det jeg skirver er noget sludder, men jeg håber, at du kan bruge det til noget alligevel...

:-) Rasmus Maxi 77 "Mira", Helsingør

From: Hans-Erik Sølby, e-mail: solby@stofanet.dk
Date: 08-02-2004

Hej Tomas

Jeg har selv købt 2 nye spil til min maxi 77 og jeg vil sige, at de er for små, dem du har valgt. Jeg vil mene du skal op i two speed nr.28 st.
Jeg vælger at lave et rustfrit underlag på 150 mm bredt. Dernæst vil jeg lave en nedbukning på cirka 50 mm med en skrue i hvert hjørne, dette er på ind siden, og lade den gå cirka 150 mm fra inderkanten af cockpit karmen og ud over rælingen , og dernæst lave en ned bukning der kan fast gøres på udsiden med 2 skruer.

Jeg lå i øvrigt ved siden af en maxi 77 i sommers, som havde 2 stk 28 st men den havde et underlag af teak træ. Begrundelsen var, at han havde behov for at få spillende højere op. Altså en større vinkel.

Venligst Hans Erik Sølby

From: Jon Aronsen, e-mail: jon.aronsen@c2i.net
Date: 17-02-2004

Hej Thomas På min 1975 mod Maxi #1119 "Exportmodel" er det ekstra spil orginalt på sidene.

Svak vinkel som dere ser på billede.


Treklossen stikker ut på siden - men har ingen praktisk betydning så lenge man ikke ønsker å sette på vindskydd
med hilsen
Jon Aronsen
6940N03000E

From: Thomas Thomsen, e-mail: t@vicki-thomas.dk
Date: 17-05-2004
Så har jeg fået fremstillet beslag til mine nye spil (Andersen ST12), så de kan sidde på cockpit-karmen. Jeg har ikke får prøvet dem endnu, men umiddelbart virker det fint. De endte med at blive fremstillet i 3mm rustfrit stål, i stedet for træ. Jeg kunne ikke lige gennemskue, hvordan da jeg skulle få sat en træklods fast.

Det er måske ikke verdens flotteste design, men hvis det var det jeg gik efter, havde jeg nok ikke sejlet rundt i en Maxi 77 ☺ Spøg til side. Jeg er glad for min Maxi og jeg håber at jeg bliver ligeså glad for de nye spil, de kan i hvert fald ikke blive dårligere end de originale, både spil og placeringer.


Venlig hilsen
Thomas Thomsen
Maxi 77 Nr. 2311 

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer