top

 

Gas i Maxi 77 ??

From: Høy Purhus, e-mail: purhus@post7.tele.dk
Date: 27-05-2000
Time: 14:45

Jeg mangler nogle gode ideer til at få en lovlig gasflaske-installation i en Maxi 77 . Der er nogle stropper i bagbords kistebænk til fastgøring af gasflaske, men der mangler luftafløb i bunden ud til det fri (bunden er under niveau for cockpitgulv). Er der nogen,der bruger ankerbrønden?

Asger Høy Purhus

From: Peter Steen Nielsen, e-mail: h.g.nielsen@get2net.dk
Date: 06-08-2000
Time: 15:51
Jeg har netop installeret gas i min 84'er. Gasflasken er en 2 kg's Bp flaske og jeg har sat den i agterste kistebænk. Jeg har købt en ganske alm. spand, monteret en plastskroggennemføring i bunden og ledt det udenbords.
Følgende dele er benyttet.
1 spand 1 gassæt med div. slanger, gastester og afbryder 3m kobberrør 2 kg gasflaske fra BP 1 reduktionsventil 1 nippel til gasflasken 2 stk. skroggennemføring plast og messing
Gastesteren har jeg sat på et stykke krydsfiner, der med secumastic er klæbet til siden af spanden. Fra gaskomfuret har jeg ledt lodret ned til skuffearrangement. Derfra til bagbord stuverum i kabys. Her har jeg også sat gasafbryderen. Fra denne kobberrør ledt igennem skottet til bagbord kistebænk, og derfra til agterste kistebænk.
I spanden er kobberrøret vha secumastik ført gastæt ind i spanden til gastesteren.
Spanden er løftet ca 30 cm. for at give plads til skroggennemføringen i bunden af spanden. Her ledes røret videre ud agter vel ca. 20 cm over vandspejlet.

Spanden er fastgjort til pladen vha skroggenmføringen.

Samme metode må kunne benyttes i en 77'er.

Mvh Peter Steen Nielsen kasserer Dansk Maxi Klub

From: Flemming Praëm, e-mail: Flemming.praem@12move.dk
Date: 15-01-2001
Time: 22:02

I min Maxi 77 fra 1980 er en 6-kilos gasflaske installeret i ankerbrønden sammen med diverse haner + gastester. Efter min opfattelse giver det mig den bedste udnyttelse af ankerbrønden. Gasflasken bliver dog fra tid til anden dyppet i vand enten fra søen, eller når vi skyller dæk.

Flemming Praëm, Grenaa (8633 2205) Flemming.praem@12move.dk

.


Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer