top

 

Kommende Maxi 77 ejer ?

From: Poul Kongsfelt, e-mail: poul.kongsfelt@tdcadsl.dk
Date: 23-10-2004

Jeg er tæt på at købe en Maxi 77 fra 1978, men har et par spørgsmål som brugerne af denne side måske kan svare på.
Motor: Båden er med indbygget Vire 7 hk benzin motor. umiddelbart kører den godt, og den ser pæn ud (ilagt 1993). Er der nogen der ved noget om denne motor. Jeg har hørt, at den ikke er særlig holdbar, men det er vel lidt med vedligeholdelse at gøre.
Tierods/røstjern: Båden er forsynet med røstjern, men de er lavet med en wire og samlet med en almindelig vanteskrue. Umiddelbart ser det ud som om det ikke er standard, men det ser ud til at være lavet i håndværksmæssigt god stand. Er det noget der holder, eller skal der originale røstjern monteres for at det holder
Sprækker: Der nogle små sprækker i gelcoaten, især ved specterne, er det noget der er kriminelt. 
Rulleforsejl: Kan det lade sig gøre, rimeligt billigt at montere det eksisterende genua som en rullegenua og hvad skal der evt. til for at få det til at fungere.

Venlig hilsen 
Poul (forhånbentlig kommende maxiejer)

From: Carl-Viktor Lemmike, e-mail: lemmike@worldonline.dk
Date: 25-10-2004

M.h.t. rullegenuaen skal du være opmærksom på at hvis sejlmageren skal gøre det billigt, skærer han en kile af forliget , startende nede ved halsbarmen, opad og ud mod agterliget således at det nye forlig med påsyet ”luff tape” bliver betydeligt kortere. Gjort på denne måde betyder det at halsbarmen bliver løftet uforholdsmæssigt mere og dit skødepunkt rykket uforholsmæssigt mere tilbage, end hvis ændringen bliver lavet på den rigtige, men også dyrere måde. Dit sejl vil med andre ord ikke stå optimalt.

Den rigtige måde er at skære af underliget og sy nye hals- og skødebarme og selvfølgelig også et nyt forlig med ”luff tape”., men det er en betydelig dyrere løsning, og skal du så også have påsyet UV-kant, bør du overveje at købe nyt. Du skal også være opmærksom på at du ikke kan rebe med mindre du også får isyet skumkanaler for at udjævne trækket i forliget under rebning. 

eg har monteret Harken rulleforstag her i weekenden og aftalt med sejlmageren at han ændrer min Genua I og Genua II efter den ”billige metode”. Han har lovet mig dem retur i løbet af ugen, hvor jeg glæder mig til at afprøve det og se hvordan det virker.

Mvh
Carl-Viktor Lemmike

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer