top

 

Længere skødeskinner på fordæk til MAXI 77 ?

From: Kim Olsen, e-mail: kim.olsen@dhl.com
Date: 08-11-2004

På min MAXI 77 er der rulleforsejl. Jeg har problemer med at opnå den rigtige facon I forsejlet. Underliget er stramt, men agterliget er slapt og poset I toppen. Forsejlet er slidt og bliver skiftet til næste sæson, men jeg tror også det ville hjælpe med nogle længere skødeskinner på fordækket, når jeg f.eks har rullet 3/4 ud. Dette er min første sejlsæson, så jeg er noget uerfaren endnu, og vil gerne have lidt hjælp.
1) Er der nogen idé I at montere længere skødeskinner eller er det sandsynligvis blot forsejlet som er udsejlet ? 
2) Hvis jeg monterer længere skødeskinner er jeg bange for at båden bliver utæt. Hvordan gør jeg det rigtigt ? (Det ene vindue var utæt, da jeg overtog båden sidste vinter, men "butylbåndsmetoden" beskrevet her på siden har holdt kahytten knastør helle sæsonen)

Kim Olsen 

From: Søren, e-mail: tsfarsl@vibamt.dk
Date: 15-12-2004

Jeg anvender også rulle, monteret med en omsyet genua, på vores 77èr. Vi havde samme oplevelse. Jeg tror ikke problemet løses alene ved at forlænge skødeskinnerne. Det vil ihvertfald hos os betyde, at sejlet vil komme i berøring med sallingshornet hvis det bliver ført langt tilbage. Vi har istedet indrettet os således at vi beslutter os før vi går fra havn om vi vil kunne anvende rullen fuldt udrullet.

I dette tilgælde føres skødet udenom vanterne og ned til spil mm. Hvis vi kun anvender en lille del af rullen føres skødet gennem skødeskinnen og ned til spil mm. Det kan godt være løsningen ikke er særlig "prof" men den virker meget godt.

Med venlig hilsen Søren

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer