top

 

LSøtoilet på MAXI 77

From: Lene Christensen, e-mail: lchr@stofanet.dk
Date: 06-04-2005

Vi har købt en maxi 77 med et søtoilet, der ifølge sælgeren tager vand ind, det var sådan da de købte båden i sin tid. På det toilet der sidder i båden, er der ikke monteret udluftningsbøjninger på slangerne, så måske er problemet hævertvirkning eller findes der toiletter, hvor man ikke behøver disse bøjninger (Det er et Brydon der er monteret)?

Da det gamle toilet er grimt og ventilen til vandindtaget sidder fast, vil vi gerne have monteret et nyt søtoilet. I spidskøjen er der kun mulighed for, at føre udluftningsbøjningerne ca. 15cm over vandlinien, er det nok? Er der nogen der har erfaringer med det, tager vi gerne imod gode råd. Vi har tænkt på at montere et Sealock RM69, er der nogen der har erfaringer med det?

Mvh Skarven 
Lene Christensen

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 06-04-2005

Jeg har haft 4 forskellige toiletter. Der er ingen tvivl i mit sind. De ekstra 2-300 kr er givet godt ud, hvis man vælger et Jabsco. Pumper bedre og kvaliteten er bare bedre.
Husk at båden krænger og 15 cm over vandlinien er jo nogle gange under vandlinien.
Hvis det tager vand ind kan det skyldes at kontrafunktionen i toilettet ikke fungerer (eller det er så gammelt, at funktionen ikke findes). Jabsco toilettet (og de nyeste RM)  har indbygget kontraventil funktion.
/Bjarke

From: Christian Gram, e-mail: dko8392@vip.cybercity.dk
Date: 07-04-2005

Vi har et TMC 999 søtoilet som formentligt er lige så gammelt som båden (76). Det ligner et Brydon. Vi har ikke stødt på nævnte problem. I øvrigt lukker vi altid (næsten) søventilerne under fart, i hvert fald hvis der er sø.

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer