top

 

Påhængsmotorbeslag

From: Brian Gøth, e-mail: bgooth@tele2adsl.dk
Date: 02-06-2005

Jeg har lige købt en Maxi 77. Dejlig båd, men der er utrolig svær at få påhængsmotoren op og ned, først den lille tap op derefter i gear, alt sammen foregår i en noget akavet stilling. Min kone har jeg først fået overtalt til at vi købte båd efter 25år. Hun siger "hvad hvis jeg falder overbord", så vil hun ikke kunne starte motoren.

Det er ikke godt. Jeg mener jeg har set noget med et beslag med fjeder. Findes sådan et beslag med fjeder, hvor man bare maser ned til et klik, og når motoren skal op med et klik. Hvis det findes Hvor og Hvor meget.

MVH og snart lidt mere varme og sol 
Brian Gøth

From: Bjarke M. Christensen, e-mail: Bjarke@grevestrand.dk
Date: 02-06-2005

Jeg har sådan en på min båd. Jeg synes ikke det er specielt meget nemmere. Den kan ganske vist justeres så den passer til motoren vægt, så den går lige let op og ned. Men det er desværre ikke nogen perfekt løsning. Det er trods alt 30-35 kg man skal tumle med og nemt bliver det aldrig, hvis ikke man har så mange kræfter.

Det er min erfaring, at 77 løsningen (hvor den glider ned ad 2 skinner) og så den jeg har med fjederen er nogenlunde lige nemme (eller svære).
Det vigtige er vel også, at den er nem at få ned. Så kan du jo tage den op (når du forhåbentligt er oppe i båden igen).
Jeg skal ud at sejle Maxi 77 i weekenden. Så kan jeg lige se efter hvad det er du mener. Jeg husker ikke noget med nogen tap.

Måske du "bare" skulle have en mindre og nyere motor ? Man gamle maxi både sejler med en gammel motor og ofte alt for store. En Maxi 77 kan sagtens klare sig med 6 hk.

/Bjarke

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer