top

 

Agterstag på Maxi 77

From: Cecilie, e-mail: cecilieborlund@webspeed.dk
Date: 15-01-2006

Vi købte forrige sommer en flot Maxi 77, da vi altid har været vandt til at sejle med “Hanefod" på agterstaget og stille det alt efter hvilken hajse vi har sejlet... Er vores spørgsmål nu; hvorfor har vores Maxi 77 kun et enkelt agterstag? er der nogen særlig grund til dette? Og kan man i såfald bare købe et nyt "hanefod" vandt og sætte det på agterstaget?

From: Lars Landberg, e-mail: larslandberg@mail.dk
Date: 25-01-2006

Jeg har ventet med at svare for at nogle mere erfarne Maxi 77-sejlere end mig, kunne komme mig i forkøbet. Jeg har købt en Maxi 77 (okt. 2004) med staget siddende i bagbordsside sammen med agterlanternen. Men min båds forrige ejer havde haft planlagt at lave en hanefod eller ligende. Planen gik ud på følgende: Sætte et ekstra agterstagsbeslag i styrbordsside. (Jeg har en tegning til hvordan dette kunne se ud). Dernæst afkorte agterstaget og montere en agterstagsstrammer med 2 blokke og en frølårsblok.

Jeg har set flere Maxi 77-ere med en sådan konstruktion, så det må vel være helt i orden. Jeg har dog også set en med enkeltstag og så et hjul til at stramme/løsne. Min umiddelbare tanke er, at der er en styrkemæssig fordel ved at fordele trækket på to, fremfor kun et agterbeslag. Jeg er i øvrigt meget tilfreds med bådens sejlegenskaber som den er, og vil derfor se tiden an med hensyn til agterstagsstrammer. Jeg har hidtil sejlet en stor og tung spidsgatter i træ, så den hurtige og lette Maxi 77 er en ren fartbølle for mig.

Hilsen Lars Landberg "Liva

Andre indlæg i samme forum:

Det siger vores medlemmer